Reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, în vizită în România

Reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, în vizită în România

Membrii unei delegaţii a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Italia vor efectua o vizită în România, în perioada 23-24 aprilie, la invitaţia secretarului de stat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Cu ocazia vizitei, liderii organizaţiilor româneşti din Italia vor fi primiţi şi vor avea o serie de discuţii la Administraţia Prezidenţială, Senatul României, Camera Deputaţilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

În cadrul discuţiilor vor fi evaluate modalităţile de sprijinire a iniţiativelor mediului asociativ care răspund unor necesităţi concrete ale comunităţii româneşti din Italia, precum: menţinerea identităţii lingvistice şi religioase româneşti, acordarea asistenţei specializate în domeniul juridic şi al accesului pe piaţa forţei de muncă, accesarea fondurilor europene şi promovarea valorilor şi exemplelor pozitive oferite de membrii comunităţii.

Potrivit MAE, vizita este componentă a activităţilor desfăşurate de Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care a demarat o serie de consultări directe cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din afara ţării. Scopul acestor consultări constă în facilitarea unui schimb direct de opinii între reprezentanţii comunităţilor româneşti din afara ţării şi reprezentanţii celor mai importante instituţii ale statului român, se precizează în comunicatul ministerului.

Ne puteți urmări și pe Google News