Evenimentul Zilei > International > Represiune brutală în Hong Kong. Cum vor localnicii să scape de China
Represiune brutală în Hong Kong. Cum vor localnicii să scape de China

Represiune brutală în Hong Kong. Cum vor localnicii să scape de China

Poliția din Hong Kong a folosit, din nou, gaze lacrimogene și bastoane împotriva demonstranților în favoarea democrației.

Fragilul armistițiu între locuitorii din Hong Kong, abandonați de britanici în brațele Chinei comuniste, în 1997, după 1156 de ani, și poliție a fost rupt sâmbătă, în timpul unui marș de amploare desfășurat în cartierul industrial Kwun Tong, situat în partea de est a peninsulei Kowloon.

Înfruntarea dintre protestatarii din cartierul muncitoresc și forțele de poliție a degenerat după ce demonstranții, care au fost atacați cu gaze lacrimogene și bătuți cu bâte, au răspuns cu pietre, sticle și bețe de bambus. Un protestatar, cu o cască galbenă pe cap, a fost văzut respingând o butelie de gaz lacrimogen cu ajutorul unei rachete de tenis.

Manifestanții au ridicat o baricadă din bariere de trafic și schele de bambus, care a fost atacată de poliție. Protestatarii solicită îndepărtarea stîlpilor de iluminat cu facilități de supraveghere din cauza temerii că vor fi supravegheați de China, specialistă în supravegherea propriei populații prin softuri de recunoaștere facială.

Mai mulți demonstanți au fost arestați de polițiști, care au devenit ținta nemulțumirilor populației din cauza intervențiilor brutale în cele câteva luni de proteste.

În plus, unii protestatari spun că manifestațiile pașnice nu rezolvă problemele, că guvernul nu răspunde cerințelor de la mitingurile non-violente și, dacă sunt arestați, asta se întâmplă din cauză că cer dreptate.

Un alt demonstrant, în vârstă, a explicat că tinerii își apără propriul viitor la aceste proteste și, chiar dacă el nu este total de acord cu anumite manifestări, dar e bine ca lumea să se gândească de ce s-a ajuns aici.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: