Evenimentul Zilei > Actualitate > REPLICA lui Obama pentru Putin VA INTRA ÎN ISTORIE. Ce poate face Rusia mai mult în opinia liderului american?
REPLICA lui Obama pentru Putin VA INTRA ÎN ISTORIE. Ce poate face Rusia mai mult în opinia liderului american?

REPLICA lui Obama pentru Putin VA INTRA ÎN ISTORIE. Ce poate face Rusia mai mult în opinia liderului american?

Preşedintele SUA, Barack Obama, a criticat Rusia pentru modul în care tratează ofensiva aliaţilor în Siria.

Rusia ar putea să joace un rol mai constructiv dacă şi-ar concentra atacurile şi pentru distrugerea statului Islamic”, a spus Obama marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă alături de omologul francez, Francois Hollande.

“Francois (n.r. – Francois Hollande, preşedintele Franţei) şi cu mine ştim că una dintre cele mai mari arme pentru înfrângerea teroriştilor este determinarea popoarelor noastre. “Nu am uitat niciodată cum francezii au fost alături de noi, azi suntem cu toţii francezi. Atacurile teroriste nu au fost îndreptate contra militarilor, ci împotriva spiritului Franţei. A fost un atac împotriva unei societăţi libere şi democratice. Au fost ucişi cetăţeni din 20 de ţări ale lumii, inclusiv din SUA. Nu a fost doar un atac asupra unuia dintre cele mai mari oraşe din lume, ci a fost un atac asupra lumii însăşi. Avem o singură misiune: să ditrugem teroriştii din Statul Islamic şi ideologia lor. Trebuie să facem mai mult împreună”, a mai precizat Obama.