El face, aparent, referire la preşedintele american Donald Trump, conform agenţiei de ştiri RIA.

Nu putem depinde de dispoziţia cuiva de pe partea cealaltă a oceanului, în funcţie de cum se trezeşte dimineaţa sau la ce se gândeşte când se trezeşte”, a declarat Dvorkovich în cadrul unei conferinţe de la Krasnoyarsk.

Nu ne putem asuma asemenea riscuri”, a adăugat el.

Donald Trump a transmis Rusiei miercuri dimineaţă pe Twitter să se pregătească de un atac militar în Siria ca răspuns la un atac chimic al regimului de la Damasc. Rusia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Siriei din regiune, alături de Iran.

Joi, în schimb, Trump şi-a schimbat tonul, punând la îndoială data în care ar putea urma eventuale acţiuni militare, susţinând: „Nu am spus când ar urma să aibă loc acţiunile militare. Ar putea să fie foarte curând sau deloc curând”.

Preşedintele american s-a întâlnit apoi cu consilierii pe probleme de securitate naţională iar Casa Albă a comunicat că „nu a fost luată o decizie finală”.

„Numai dacă TRUMP și NETANYAHU își pierd complet mințile”

Pe de altă parte, mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de către Iran, nu crede că o confruntare directă între SUA şi Rusia sau un război mai amplu va fi declanșat ăn urma evenimentelor tragice din Siria.

''Condiţiile nu indică faptul că un război total se întâmplă…, numai dacă Trump şi Netanyahu îşi pierd complet minţile'', a declarat şeicul Naim Qassem cotidianului libanez Al-Joumhouria, referindu-se la preşedintele american Donald Trump şi la premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Reuters aminteşte că Donald Trump a ameninţat cu lovituri aeriene în Siria şi că un emisar rus şi-a exprimat temerea în legătură cu un conflict mai larg între Washington şi Moscova, mai scrie AGERPRES