Vasilescu a povestit pentru portalul www.dcnews.ro dialogul purtat de Isărescu şi omologul său american, în 1990.

Pe atunci, proaspătul guvernator BNR, om tânăr, participă la o reuniune internaţională. I se spune că Banca Naţională a României e tânără.

Isărescu a replicat imediat, spunând că, dimpotrivă, cea cu mai multă experienţă, în comparaţie cu Banca Centrală din SUA, este cea din România.   

“Erau la acea vreme cele mai interesante conferinţe de presă care aveau loc în România, cele ale tânărului guvernator. Avea 40 de ani.

Era foarte tânăr în anii 90, a participat la prima întâlnire la Basel şi i-a sărit în ochi lui Alan Greenspan, guvernatorul Băncii Centrale a SUA, cu tinereţea sa, pentru că toţi erau nişte guvernatori mai copţi.

Când s-au aşezat la masă au fost faţă în faţă. Iar atunci Greenspan l-a întrebat „ce mai face tânăra dumitale bancă, tinere guvernator?”.

La care guvernatorul Isărescu i-a răspuns: „Domnule preşedinte, eu sunt, într-adevăr, un foarte tânăr guvernator, dar să ştiţi că banca mea nu e chiar atât de tânără, este mai bătrână cu 33 de ani decât banca dumneavoastră, aşa că FED-ul ar putea să-i spună tanti. A râs Greenspan, au râs toţi din jur, dar de atunci au rămas prieteni”, a rememorat Adrian Vasilescu.

Te-ar putea interesa și: