Aflată într-o vizită oficială în ţara noastră, oficialul european a dorit să aibă o întâlnire cu senatorii şi deputaţii din comisiile de afaceri europene şi din cele economice pentru a discuta problemele pentru care România ar risca sancţiuni din cauza ajutoarelor de stat acordate unor companii, informează antena3.ro.

La discuția cu comisarul european pentru concurență, ar fi trebuit să participe 83 de senatori și deputați din cinci comisii parlamentare. S-au prezentat doar patru, deşi ţara noastră are probleme în domeniul ajutoarelor de stat, iar discuţia ar fi fost foarte utilă.

Doar patru deputaţi şi senatori s-au prezentat la şedinţă, puşi în situaţia penibilă de a fi mai puţini decât consilierii comisarului european.

Deși este preşedintele comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor şi era invitat de onoare, fostul premier, Victor Ponta, a lipsit. Parlamentarii PSD care au binevoit să reprezinte România la întâlnire au încercat să îşi scuze fostul şef de partid, dar şi colegii chiulangii.

Margrethe Vestager a devenit celebră în întreaga lume tocmai ieri, după ce a sancţionat gigantul Facebook cu o amendă de 110 milioane de euro pentru că a oferit informaţii false în legătură cu preluarea aplicaţiei de mesagerie Whatsapp.