Evenimentul Zilei > Politica > CUTREMUR la VÂRFUL POLITICII românești. RENUNȚĂ Iohannis la AL DOILEA MANDAT? Zvonurile încep să se confirme
CUTREMUR la VÂRFUL POLITICII românești. RENUNȚĂ Iohannis la AL DOILEA MANDAT? Zvonurile încep să se confirme

CUTREMUR la VÂRFUL POLITICII românești. RENUNȚĂ Iohannis la AL DOILEA MANDAT? Zvonurile încep să se confirme

Zvonurile privind o eventuală renunțare la cursa pentru al doilea mandat la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis încep să se confirme. Cel puțin ca zvonuri pe coridoarele de la Bruxelles.

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru a confirmat, pentru PS News.ro, că zvonurile privitoare la intenția președintelui Klaus Iohannis de a prelua poziția de președinte al Consiliului European există și sunt destul de răspândite la Bruxelles. Informația vine în contextul în care, vineri dimineața, Hotnews.ro anunța că actualul șef al statului ar putea să renunțe la cursa pentru un al doilea mandat european în favoarea unei poziții în conducerea UE.

„Regula de la care trebuie să pornim este aceea că pe coridoarele de la Bruxelles circulă multe informații, iar una dintre acestea este cea la care vă referiți și dumneavoastră. Informația există și a fost menționată de multiple surse”, a confirmat existența zvonurilor pe acest subiect Victor Boștinaru.

„De aici, nu putem decât să speculăm, nici măcar să anticipăm, pe de o parte – e cunoscut faptul că negocierile privitoare la configurația viitorului Consiliu și a viitoarei Comisii Europene au început de fapt, de drept ele vor începe doar la începutul 2019; a doua remarcă – este foarte important ca România, și când spun România mă gândesc la reprezentantul sau reprezentanții săi, să urmărească în mod corect și în coordonare și unitate atingerea unei poziții cât mai bune și cât mai consistente în viitoarea configurație a Comisiei sau a Consiliului”, a adăugat eurodeputatul.

„Chiar îmi reprim tentația de a specula. Președintele Consiliului are o poziție foarte importantă, este de notorietate acest lucru. El este personalitatea care angajează cele mai multe dintre negocierile dintre statele membre, Consiliul referindu-se la dimensiunea reprezentării statelor membre, fie de către șefii de stat, fie de către prim-miniștri. Rolul său este foarte important și rolul său jucat cu succes poate să aducă avantaje binemeritate pentru țara pe care o reprezintă”, a încheiat Victor Boștinaru.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: