“Constructorul auto francez Renault intenționează să închidă mai multe unități de producție în Franța, printre care Flins care asamblează mașina de oraș Zoe și Nissan Micra, în cadrul unui vast plan de restructurare care urmează să fie anunțat săptămâna viitoare, susține “Le Canard Enchainé”.

Informația a fost confirmată pentru AFP de o sursă apropiată de acest subiect.

“Patru uzine vor fi închise în Franța: Choisy-le-Roi, Dieppe și turnatoriile din Bretania, pentru început. Lovitura cea mare – Flins (…) va veni mai târziu”, afirmă săptămânalul, fără a cita o sursă.

Totuși, uzina din Flins “s-ar putea să nu se închidă, ci să înceteze să producă vehicule timp de câțiva ani”, potrivit “Les Echos”, care precizează că uzina s-ar putea să primească alte însărcinări,  precum cele de la Choisy-le-Roi, unde se renovează motoare, cutii de viteze sau pompe de injecție.

Întrebată de AFP, conducerea nu a dorit să facă vreun comentariu. Niciun comentariu nici de la Ministerul Economiei. Contactate de AFP, sindicatele au declarat, la rândul lor, că “nu au informații precise” despre acest plan.

Fabien Gâche, delegat sindical central CGT, a precizat că sindicatul său urmează să fie primit marțea viitoare de direcție.

Statul francez, primul acționar al Renault cu 15% din capital, prevede să garanteze un împrumut bancar de circa 5 miliarde de euro pentru constructor. Dar acest ajutor nu va implica renunțarea la suprimări de locuri de muncă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE