Cea mai bogată femeie din Europa de Est: Cine e Renata Kellnerov

Cea mai bogată femeie din Europa de Est: Cine e Renata Kellnerov Renata Kellnerova, cea mai bogată femeie din Europa. Sursă foto: PPF Group

Renata Kellnerova are o avere estimată la 43 de miliarde de dolari și este considerată drept cea mai bogată femeie din Europa de Est. Are în subordine peste 60.000 de angajați.

Renata Kellnerova conduce compania PPF Group, din care face parte și PRO TV. Ea a a ajuns în atenția publicului, după ce soțul său, Petr Kellner, a decedat în martie 2021. Astfel, a preluat frâiele afacerii și are planuri de extindere, în ciuda contextului geopolitic actual.

Cea mai bogată femeie din Europa de Est. Legăturile cu România

PPF Group are  mai multe domenii, printre care și în telecomunicații, media și  comerț digital. Grupul PFF este prezent în 25 de țări și are nu mai puțin de 61.000 de angajați. Petr Kellner a fondat compania în 1991, iar printre altele, grupul deține postul de televiziune Pro TV. După decesul soțului său, Renata Kellnerova și-a numit și cele două fiice în conducerea companiei, scrie Bloomberg.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca afacerea să nu se ducă de „râpă„, mai ales că a preluat-o total în pandemie, Renata Kellnerova, a menționat că înainte de dezvoltare a afacerii a fost nevoie de stabilitate.

„Prima prioritate a fost să asigur stabilitatea PPF şi apoi să încep să dezvolt din nou afacerile. Mi-am dat seama că PPF este importat pentru mine şi că sarcina mea este să îmi pregătesc copiii astfel încât să aibă posibilitatea să preia conducerea grupului la rândul lor", a spus Renata Kellnerova, pentru sursa citată.

Extinderea PPF Group. Ce afaceri derulează Renata Kellnerova

PPF Group deține PRO TV. Sursă foto: captură video

PPF Group deține PRO TV. Sursă foto: captură video

În ultima perioadă, planurile PPF Group au depășit teritoriul Europei. Potrivit sursei citate, au fost realizate mai multe tranzacții importante,  inclusiv vânzarea unui pachet de control, în valoare de 2,15 miliarde de euro, la operaţiunile de telecomunicaţii din Europa Centrală şi de Est către grupul Emirates Telecommunications Group Co. din Abu Dhabi. De asemenea, în 2022, divizia de consumer finance a grupului PPF, Home Credit Group BV, şi-a vândut afacerile din Filipine şi Indonezia într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 615 milioane de euro, a mărurisit patroana PRO TV, pentru sursa amintită.