Rembrandt, ultima apariţie

Rembrandt, ultima apariţie

Iubitorii de artă au ocazia să vadă, pentru ultima oară, autoportretul renumitului pictor olandez Rembrandt, înainte ca pictura să fie retrasă, pentru totdeauna din circuitul expoziţional.

Considerat la început a fi un fals şi descoperit mai târziu ca autentic, portretul, care înfăţişează un tânăr zâmbitor, este expus într-un fost studio al lui Rembrandt din Amsterdam, până pe 20 iulie.

"Este o ocazie unică de a vedea această lucrare nedezvăluită publicului până acum", a precizat purtătorul de cuvânt al Muzeului Rembrandt. "Şi aceasta va dispărea din nou. Probabil că nu va fi expusă zeci de ani de acum înainte", a adăugat acesta.

Pictura s-a aflat, până acum, într-o casă din Gloucestershire, în vestul Marii Britanii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deşi considerat a fi o reproducere şi estimat la aproximativ 1.500 de lire, autoportretul fost vândut, în luna octombrie, pentru extraordinara sumă de 2,5 milioane de lire sterline (4,9 milioane de dolari) unei persoane private.

"Rembrandt râzând" a fost realizat în jurul anului 1628, în perioada de creaţie timpurie a artistului, centrată pe studiul emoţiilor umane şi pe mimică.

Portretul a fost pictat pe o placă de cupru, care are aceleaşi dimensiuni cu aceea pe care Rembrandt a folosit-o pentru a grava, în 1628, "Sfântul Petru şi Sfântul Ion în Templu". (17:35)