Relu Fenechiu cere revizuirea pedepsei din dosarul "Transformatorul"

Relu Fenechiu cere revizuirea pedepsei din dosarul "Transformatorul"

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, cere revizuirea pedepsei primite în dosarul "Transformatorul". Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Cererea se judecă, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit Codului de procedură penală (Cpp), o solicitare de revizuire trebuie întemeiată pe probe noi, potrivit Digi24.ro.

Astfel, judecătorii vor analiza dacă această condiţie cerută de Cpp este îndeplinită, procedură care va fi parcursă fără citarea părţilor. În aceste condiţii, nu este de aşteptat ca Reluz Fenechiu să fie adus din penitenciarul Iaşi unde execută pedeapsa.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Condamnarea

La sfârşitul lunii ianuarie, Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv de către instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul” şi s-a predat Poliţiei Judeţene Iaşi, fiind încarcerat în arest alături de fratele său, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian. În 2 februarie, Fenechiu a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.