Editura Evenimentul si Capital

Regula ambasadorilor MAFIEI ROMÂNEŞTI în Europa: „Nu vin în ţară decât pentru crimă!". Cine a fost traficantul de DROGURI fără chip, supranumit Don Corleone. COSA NOSTRA de ROMÂNIA

Oamenii lui Viorel Oarza
Autor: | | 15 Comentarii | 31730 Vizualizari

DOSARUL SĂPTĂMÂNII. Torino, Amsterdam şi Madrid sunt o parte dintre orașele unde mafia autohtonă și-a extins afacerile şi influenţa. Multe dintre aceste grupări au dus bătălii sângeroase cu clanurile din Albania

Unul dintre primii reprezentanţi ai mafiei autohtone care şi-a extins influenţa în afara ţării a fost Alexandru Sava Docmanov. În anii 90 a ajuns la o asemenea putere încât aducea la un singur transport sute de kilograme de droguri din America de Sud pe care apoi le direcţiona către Vestul Europei.

Deşi a fost considerat lordul drogurilor din România, presa vremii nu a reuşit să-l fotografieze, fiind supranumit şi traficantul fără chip. Acesta avea reţele în Ungaria, Cehia, Polonia, Italia, Franţa, Germania şi spaţiul iugoslav. Era un împătimt al filmului Naşul şi al personajului Don Corleone interpretat de Marlon Brando în prima parte a trilogiei.

Legenda care s-a asezat în jurul său spune ca acesta avea relaţii cu cartelurile drogurilor din America de Sud şi America Centrală, de unde aducea droguri - din ţări ca Republica Dominica, Argentina, Columbia, Costa Rica, Brazilia - în Portul Constanţa. Substanţele ilegale erau apoi depozitate în România, care era stat tranzit, după care erau exportate în Uniunea Europeană din care Romania nu a facut parte până în 2007. Un singur transport de-al său a fost descoperit de autoritati. 107 kilograme de heroină erau ascunse intr-o statuie de metal care venise în Constanta cu un transport din Brazilia.

Mâine, după ora 14.00, pe evz.ro se va publica următorul episod din Cosa Nostra de România în care vom aminti legăturile dintre mafie şi clasa politică stabilite de-a lungul timpului.

Adversarii Cordunenilor au cucerit Torino

Italia a fost prima țintă a grupărilor de infractori români odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Interlopii români au fost mai atrași de Torino decât de capitala Roma, asta și pentru că orașul din Nordul Italiei se află în apropierea graniței cu Franța și Elveția.

Fostul boxer Viorel Oarza a pus la punct cel mai cunoscut clan din oraş, despre care presa locală a susţinut că ar fi controlat întreaga comunitate de 100.000 de români din Torino. Cum din 2009, Oarza se afla după gratii în Italia, pentru tentativa de omor, ordinele erau apoi transmise lui Eugen Paun, zis "El Padrino" şi sotiei lui Oarza, Alina Ursache, cunoscutra drept „regina cardurilor clonate”, arestată apoi la Iasi in baza unui mandat italian. Membrii grupării denumită Brigada aveau tatuat pe corp o cruce malteză.

Oarză coordona o mică armată, în jur de 100 de oameni. "Ierarhic, sunt organizati ca mafioţii. Sunt grade specifice: naş, general, sageată si in final, sclav”, explica Luigi Silipo, seful Brigazii Mobile din Torino.

Îşi disputau zonele de influenţă in Torino, mai ales locurile in care stau cerşetorii şi prostituatele. Brigada a avut o răfuială armată cu rivalii albanezi.„Nu vin la Iaşi decât pentru crimă, m-ai înţeles?“, i-a spus, pe înregistrări, Oarză vărului său din Iaşi care i-a cerut ajutorul în lupta cu Cordunenii.

Casa Transilvania din centrul Italiei

Gruparea "Casa Transilvania", denumita aşa de carabinieri după numele localului deţinut de unul din capii reţelei în Italia, era specializată în proxenetism, spargeri, furturi din locuinţe şi tâlharii. Românii au pus mai întâi stăpânire pe câteva oraşe din zona de est a Italiei, iar anchetatorii italieni spun ca in 2012 a început razboiul pentru supremaţie cu mafia albaneză. Membrii Casei Transilvania au eliminat rapid concurenţa.

Capii reţelei erau Paul Hosu şi Vasile Bratu care la rândul lor erau într-un conflict. Procurorii italieni anchetate 240 de persoane, printre care si 100 de romance - fortate de membrii retelei sa se prostitueze.

Fiica unei judecătoare, printre prostituate

O altă grupare de proxenetism şi tâlhării care s-a extins în urmă cu un deceniu în afara ţării a fost cea coordonată de Georgel Bratu şi avea stabilite ambasade în Torino si Tenerife. Au fost prinnşi la mijlocul deceniului trecut şi s-a descoperit că obţinuseră 1,5 milioane de euro din exploatarea a 60 de tinere. Surprinzător, din reţea făcea parte ca proxenetă şi prostituată, aşa cum susţin procurorii, şi fiica fostei judecătoare Mihaela Dăscălescu de la Judecătoria Galaţi. Colegii magistraţi ai acesteia i-au dat doar o condamnare cu suspendare fetei sale.

Intră în scenă, Şeful tuturor

Alaturi de Italia, Spania a fost a doua destinatie unde grupările de infractori români şi-au stabilit "ambasade". Madrid, Tenerife şi Alicante au fost oraşele preferate. Ioan Clamparu, cel pe care autorităţile iberice l-au dat in urmărire timp de aproape opt, şi-a stabilit centrul afacerilor in Madrid. Din capitala Spaniei şi-a coordinat afacerile de proxenetism, tâlhărie şi fraude bancare pe care oamenii săi le desfăşurau in peste 15 state de pe glob. Astfel, Clamparu este cel mai cunoscut interlop roman la nivel european.

Naşul de la Ibiza

Cine este si cum arata fosta sotie a lui Florian Walter! E o fosta vedeta TV! De ce au divortat cei doi

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI