Cotele noi arată că pariorii cred că monarhul va coborî din tron ​​în acest an pentru a face loc celui mai mare fiu al său, prințul Charles.

Bookmaker Coral a redus cotele în 2-1 de la 5-1 pe Regina abdicând de la tron ​​în 2018.  Coral John Hill a spus: "În urma vestei că prințul Charles este pregătit să preia conducerea Commonwealth-ului, am văzut o creștere a pariurilor, unde șansele ei au scăzut în ultimele 24 ore.“

Regina a spus joi șefilor de stat din întreaga lume: "Dorința mea sinceră este ca Commonwealth-ul să continue să ofere stabilitate și continuitate generațiilor viitoare și va decide că într-o bună zi, prințul Țării Galilor ar trebui să continue activitatea pornită de tatăl meu în 1949. "  Intervenția sa de șoc a venit în ciuda îngrijorărilor din cadrul Commonwealth-ului că prințul Charles nu ar fi cel potrivit.

Familia regală a avut o singură abdicare faimoasă în familie – cea a unchiului Edward VIII al reginei Elisabeta, o mișcare care a scandalizat Marea Britanie în 1936.  Abdicarea lui Edward a schimbat cursul istoriei când a coborât de pe tron ​​pentru a se căsători cu femeia pe care o iubea. Acest lucru la împins pe fratele său – tatăl lui Elizabeta, regele George V – în lumina reflectoarelor, ceea ce a dus în cele din urmă să devină regina.  La vârsta de 21 de ani, Elizabeth al II-lea, cel mai lung monarh viu din lume, a promis să servească țara pentru întreaga ei viață.

Rapoartele de anul trecut sugerează că Regina va cere o legislație care să-i acorde fiului ei cel mai mare puterea deplină de a domni în timp ce ea este încă în viață.  Dar comentatorul regal, Richard Fitziwilliams, a declarat pentru Express.co.uk că abdicarea unchiului monarh  Edward VIII, "a bântuit" familia regală, iar Elizabeth al II-lea își menține angajamentul față de națiune.  El a mai spus că "întreaga viață a lui Charles a fost o pregătire pentru împărăție", şi totuşi regina va dori succesiunea să aibă loc "în mod natural". 

Următoarea linie după Charles ar fi fiul său cel mai mare Prince William, ducele de Cambridge, și copiii săi, prințul George, prințesa Charlotte și ducesa nenăscută.  Următorul rege sau regină va fi cel de-al 42-lea monarh care va domni, deoarece William Cuceritorul din Normandia a obținut coroana engleză în urma bătăliei de la Hastings în 1066.