Evenimentul Zilei > International > Regimul separatist din Transnistria a anunțat MOBILIZAREA parțială
Regimul separatist din Transnistria a anunțat MOBILIZAREA parțială

Regimul separatist din Transnistria a anunțat MOBILIZAREA parțială

Liderul separatist Evgheni Şevciuk a semnat un decret potrivit căruia toţi militarii în termen, rezerviştii şi angajaţii aşa-numitelor agenţii guvernamentale trebuie să se prezinte la comisariatele militare, potrivit site-ului jurnal.md.

Dispoziția a intrat astăzi în vigoare și, timp de o lună, vor avea loc cursuri de instruire a militarilor, iar rezerviştii vor fi încadraţi în trupele de menţinere a păcii. Decretul va fi pus în aplicare de Departamentul Apărării.

Recent, mai mulţi reprezentanţi ai regimului separatist din Transnistria au declarat că tensiunile din Ucraina ar putea genera conflicte militare în regiune.

"Forţele noastre de securitate sunt gata să respingă orice agresiune militară, dar noi nu intenţionăm să atacăm pe nimeni'", a avertizat liderul separatist Evgheni Şevciuk.

La rândul lor, serviciile speciale transnistrene au avertizat că dispun de date operative potrivit cărora Ucraina ar pregăti acţiuni subversive la graniţa cu Transnistria, unde staţionează un contingent rus de menţinere a păcii