Evenimentul Zilei > International > Regimul nord-coreean a împărţit peşte locuitorilor capitalei Phenian
Regimul nord-coreean a împărţit peşte locuitorilor capitalei Phenian

Regimul nord-coreean a împărţit peşte locuitorilor capitalei Phenian

Autorităţile nord-coreene au împărţit peşte proaspăt locuitorilor capitalei Phenian, o măsură excepţională într-o ţară sărăcită şi într-un moment în care regimul comunist gestionează tranziţia puterii după moartea liderului Kim Jong-Il, informează presa oficială, citată de AFP.

Potrivit ziarului Partidului Muncitorilor, Rodong Sinmun, împărţirea peştelui a fost ordonată de Kim Jong-Il înainte de moartea sa care a avut loc 17 decembrie.

Cotidianul precizează că împărţirea peştelui a fost supravegheată de succesorul său, Kim Jong-Un, al treilea reprezentant al ‘dinastiei Kim’, care a început cu fondatorul Republicii Democrate Coreea de Nord, Kim Ir Sen.

‘Vânzătorii şi cumpărătorii au izbucnit vineri în lacrimi în magazinele din capitală’, notează ziarul care a publicat poze cu oameni plângând în faţa galantarelor pline cu peşte.

Ţinută în secret timp de două zile înainte de anunţarea sa luni, moartea în urma crizei cardiace a lui Kim Jong-Il a pus capăt la 17 ani de regim de fier, marcat de o foamete cumplită care a făcut sute de mii de morţi în anii 90, mai scrie AFP, preluată de Agerpres.

De la desemnarea sa luni ca nou lider a ţării, fiul său Kim Jong-Un, în vârstă de circa 30 de ani, devine la rândul său obiect al cultului personalităţii, moştenind titluri precum ‘marele continuator’ sau ‘marele tovarăş’, şi culminând cu desemnarea sa drept ‘comandantul suprem’ al armatei de către ziarul Rodong Sinmun.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: