Sporturi bizare. Regball, sportul violent inventat de ruși care combină baschetul și luptele libere

Sporturi bizare. Regball, sportul violent inventat de ruși care combină baschetul și luptele libere Rugball, sportul violent din Rusia care îmbină baschetul și luptele libere. Sursa Foto: YouTube

Baschetul și luptele libere nu ar putea fi mai diferite ca sporturi. Cu toate acestea, un nou sport a apărut în Rusia și reușește să le combine pe cele două menționate anterior, iar competițiile sunt extrem de antrenante.

Regball (rugball) este un sport dur care combină baschetul, luptele și rugby-ul. Jocul se desfășoară în echipe de șapte contra șapte, cu excepția cazului în care se produce un fault, atunci când o echipă poate avea superioritate.

Regball, sportul violent apărut în Rusia

Regball a început să fie jucat în urmă cu 30 de ani, dar statutul oficial de sport independent l-a primit pe 13 noiembrie 2003, printr-o decizie a Comitetului de stat din Rusia. Regulile sunt foarte simple: totul este permis, cu excepția loviturilor intenționate și a intrărilor de rugby de la spate. În Rusia există deja mai multe echipe ale acestui sport, campionate și cupe interne, precum și turnee internaționale.

Regball, sport

Ne puteți urmări și pe Google News

Scopul jocului este de a marca puncte în poarta adversă. Fiecare echipă este formată din 20 de jucători, dar nu mai mult de șapte pot fi pe terenul de joc. Jocul începe cu o aruncare la mijlocul terenului. Mingea se poate pasa, arunca, lovi, căra, rostogoli în orice direcție. Jocul se desfășoară pe parcursul a două reprize, pe o perioadă de 20 de minute, cu o pauză de 5 minute între reprize:

„Spre deosebire de baschet, în rugball sunt permise multe lucruri. Dar are și reguli, de asemenea. Nu poți să-ți ridici adversarul de la sol, nu poți să-l ții cu mâinile blocate sau să îl lovești de la spate", a declarat șeful Federației Rugball din Rusia, Ivan Andreev, în urmă cu câțiva ani.

Unde se joacă sportul?

Meciurile oficiale au loc în sală pe un teren de baschet standard, dar a apărut și o variantă pe plajă. În acest caz, regulile sunt ușor diferite. Jocul se desfășoară în patru reprize cu durata de cinci minute fiecare.

Demn de remarcat este și faptul că triplul campion olimpic Aleksandr Karelin a inclus de mult timp sportul în pregătirea sa și nu pierde niciodată ocazia de a participa la meciuri în diverse turnee. Și campionul UFC Khabib Nurmagomedov practică acest sport.

Regball, sport

Deși este încă un sport de nișă, Regball a câștigat treptat popularitate în diferite comunități și țări. Ligile și turneele locale oferă oportunități pasionaților să-și arate abilitățile și să concureze la diferite niveluri.