Refuză să-și trimită copiii la școală. „Nu-i folosiți drept cobai în experimentul vostru!”

Refuză să-și trimită copiii la școală. „Nu-i folosiți drept cobai în experimentul vostru!”

Spania se confruntă din nou cu un val de infectări cu noul coronavirus, iar părinții ezită sau chiar refuză să își trimită copiii la școală.

În ciuda faptului că autoritățile iberice îi amenință pe părinți cu amenzi ori închisoare de la 1 la 3 ani, aceștia rămân ferm pe poziții și nu vor să riște în acest context epidemiologic.

În Peninsulă, școlile își vor relua activitate chiar în această săptămână, eșalonat, în funcție de regiune. Pentru noul an școlar, guvernul de la Madrid a alocat 370 de milioane de euro pentru pregătirea școlilor și a promis să angajeze încă 11.000 de profesori.

„Ca să înveți ai toată viața la dispoziție, dar sănătate nu ai decât una!” sau „Nu ne folosiți copiii drept cobai în experimentul vostru!”, sunt vocile unor părinți care refuză să-și trimită copiii la cursuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În clasa băiatului meu sunt 25 de elevi, copii de 6 ani. Oricât s-ar strădui, nu pot controla 25 de copii astfel încât să nu interacționeze. Nu pot face nimic dacă nu angajează mai mulți profesori ca să rarefieze clasele”, a spus un părinte.

„Azi ne spun că virusul este foarte contagios și a doua zi ne cer să mergem 30 de elevi grămadă într-o clasă”, a afirmat un altul.

Guvernul iberic a trecut la amenințări

Mulți dintre părinți ar fi de acord cu 2-3 zile pe săptămână de cursuri în format fizic, dar un sfert dintre aceștia preferă să aștepte între 4 și 6 luni înainte de a-și trimite copiii în clase.

„Trebuie să fie angajați profesori noi, și asta din prima zi, nu după săptămâni de așteptare. Un monitor nu înlocuiește școala”, a reacționat Carmen, președinte Asociația Națională a Părinților.

După ce părinții s-au revoltat în acest sens, guvernul a decis să treacă la amenințări: amenzi și închisoare.

„Virusul se răspândeste mai rapid în cartierele sărace ale Madridului. Și multe școli publice din aceste zone pur și simplu nu au resursele pentru a mări spațiul, pentru a înmulți numărul de săli și a angaja profesori”, a declarat Atika Shubert, de la CNN.