Evenimentul Zilei > International > Reformă explozivă a sistemului de pensii. Propunerea legislativă care schimbă viaţa a milioane de oameni
Reformă explozivă a sistemului de pensii. Propunerea legislativă care schimbă viaţa a milioane de oameni

Reformă explozivă a sistemului de pensii. Propunerea legislativă care schimbă viaţa a milioane de oameni

Într-un raport ce va fi prezentat prim-ministrului, Jean-Paul Delevoye, se subliniază că cetăţenii francezi vor putea ieşi la pensie la vârsta de 64 de ani, în loc de 62 de ani cum este în prezent.

Propunerea legislativă vine pentru a încuraja cetăţenii francezi de a-şi prelungi activitatea în câmpul muncii.

Potrivit raportului, cei care vor pleca la pensie înaintea vârstei de 64 de ani vor vedea cum pensiile lor vor fi diminuate cu 5% pentru fiecare an care lipseşte până la 64 de ani, în timp ce în cazul celor care îşi prelungesc activitatea peste 64 de ani, pensia va fi majorată cu 5% pe an.
În campania electorală, preşedintele Emmanuel Macron a promis că vărsta de pensionare va rămâne de 62 de ani.

În condiţiile că propunerea va deveni lege, francezii dar vor trebui să muncească încă doi ani pentru a putea primi o pensie completă fără nicio reducere, conform unui nou sistem care urmează să intre în vigoare în 2025.
Viitorul sistem universal de pensii propus de Jean-Paul Delevoye este destinat să înlocuiască cele 42 de regimuri de pensii actuale.

Această reformă a sistemului de pensii are un potenţial exploziv, în condiţiile în care sindicatele au strâns milioane de oameni pentru proteste în stradă faţă de precedentele modificări ale sistemului de pensii, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: