Acţiunea a fost pornită cu aproape o lună în urmă, de mai mulţi consilieri ai PNL şi ai PDL de la Bod, care au motivat că de la începutul mandatului, primarul nu a demarat niciun proiect important pentru comună, iar cele deja existente au fost stopate. Echipele de control ale Prefecturii urmează să verifice argumentaţia acţiunii şi semnăturile anexate, iar dacă totul este conform legii, la Bod va fi organizat primul referendum pentru înlăturarea unui primar, în judeţul Braşov.

„Această strângere de semnături pentru referendum s-a suprapus peste strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare”, crede primarul Claudiu Liliac, sugerând că este posibil ca bodenii care s-au declarat în favoarea referendumului să nu fi ştiut exact pentru ce semnează.

Claudiu Liliac aşteaptă motivaţia scrisă a acţiunii, pe care o pune pe seama consilierului local Paul Cernat (PNL), cel care a fost primar în Bod timp de 12 ani înaintea lui. „Eu am un mandat de patru ani ca primar şi am fost învestit prin votul populaţiei. În acest moment, singurul mod în care pot contraataca este munca, munca şi iar munca, pentru a demonstra că nu am fost ales degeaba”, a declarat Claudiu Liliac.