„Unii vorbesc despre acest referendum că nu ar avea rezultate pentru că Parlamentul ar putea să nu țină cont. Nu sunt de acord. Un referendum trimite un semnal și acest referendum transmite un semnal foarte important.

Românii au posibilitatea să dea un semnal pe două direcții. Să voteze partidele care, după părerea lor, sunt bune și să dea un vot de blam partidelor pe care nu le consideră bune. Și, în același timp, pot să spună că nu sunt mulțumiți cu ce face PSD de doi ani și jumătate. Să nu-mi spuneți că acest vot nu contează. El este consultativ, dar contează. Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a două zi.

Referendumul este începutul unui proces mai amplu. Începe acum, cu alegeri parlamentare, continuă la toamna cu alegerile prezidențiale, la anul cu alegerile locale și în final cu alegerile parlamentare. Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său”, a declarat Iohannis.