Evenimentul Zilei > Actualitate > Reţetele nu prind la Vocea României
Reţetele nu prind la Vocea României

Reţetele nu prind la Vocea României

Juriul show-ului de la ProTV susţine că noua ediţie, în care participă şi câteva nume cunoscute, se anunţă mai puternică, dar şi că publicul poate face oricând surprize

Muzica nu poate fi făcută după o reţetă. Poţi doar să înveţi după ce au scris sau făcut alţii. Trebuie să potriveşti piesa cu interpretul să iasă ceva bun", explică Marius Moga care este secretul "Vocii României".
Astăzi, de la ora 20.15, Pro TV dă startul show-ului "Vocea României", cu cel de-al doilea sezon.
De data aceasta se anunţă o luptă mai grea pentru marele premiu de 100.000 de euro şi titlul de "Vocea României", având în vedere că în concurs s-au înscris mai multe voci cu experienţă, deja lansate pe piaţa muzicală. La audiţiile pe nevăzute, concurenţa a fost dură, deoarece mulţi dintre aspiranţi erau foarte bine pregătiţi. Într-un interviu pentru EVZ, antrenorii, Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu au fost rugaţi să dezvăluie câteva secrete pe care le vor aplica în pregătirea echipelor dar şi cu ce experienţă au rămas din sezonul trecut.
"Reţeta vocii câştigătoare o au oamenii care votează. Noi nu facem altceva decât să adunăm cam tot ce am învăţat până acum şi să le împărtăşim cu vocile pe care noi credem că le putem îndruma cel mai bine… noi împreună cu echipele noastre ne dăm silinţa să oferim un spectacol cât mai bun celor care ne privesc de acasă!Ei decid ce le place cel mai mult", recunoaşte Smiley.
Horia Brenciu oferă reţeta pe tavă: "500 g făină, 25 g drojdie, 2 kg zahăr, 3 ouă întregi, coajă rasă de lamâie sau portocală, 250 ml smântnă şi dacă se doreşte se pot adăuga 500 ml lapte, încă 3 ouă întregi, un nesperat vârf de sare combinat cu o coajă rasă de lămâie şi, la final, un firav imbold de esenţă de vanilie 350 g… Nu uitaţi parmezanul pentru servire. Cam asta e reţeta… O am şi pe cea de voce longevivă. Vreţi să v-o dau? E ceva mai complexă… ".
Toţi antrenorii au fost de acord că experienţa acumulată în sezonul trecut se va vedea acum. Ei spun însă că totul ţine de relaţia pe care o stabileşte cu "elevul". "E clar că învăţăm din trecut, însă depinde mult şi de concurenţi. Unii nu sunt foarte deschişi la sfaturile noastre şi aplică tot ce au învăţat ei sau ştiau înainte. Adevărul e mereu la mijloc, dar ei trebuie să modeleze sfaturile noastre pe atributele lor vocale", spune Marius Moga. Şi Loredana spune că a căutat noi metode de "a aprofunda şi de a putea trece dincolo de bariera de comunicare". Interpreta recunoaşte şi că "nu e de ajuns să fii un bun cântăreţ, ci şi un bun pedagog ca să îţi valorifici elevii".
Smiley, mentorul lui Ştefan Stan, câştigătorul primului titlu, spune că niciodată nu şi-a făcut planuri. "Nu ştiu ce se va întâmpla anul asta, pentru că îmi place să lucrez cu materialul clientului!".
"Fiecare concurent are ADN-ul lui muzical şi bagajul său vizual. După aceste date se poate prefigura şi strategia fiecăruia. În asta şi constă frumuseţea noului sezon. La voci noi, piese noi, emoţii noi şi… tot noi!", concluzionează Horia Brenciu.
Reţeta vocii câştigătoare o au oamenii care votează. Noi nu facem altceva decât să adunăm cam tot ce am învăţat noi până acum şi să le împărtăşim cu vocile pe care noi credem că le putem îndruma cel mai bine.
SMILEY, cântăreţ şi compozitor
Competiţie strânsă
Astăzi, de la 20.15, Pro TV dă startul celui de-al doilea sezon al "Vocii României". Printre surprizele care vor deschide seara se numără cântecul pregătit de Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu alături de cei patru finalişti ai primului sezon: Dragoş Chircu, Ştefan Stan, Cristian Sanda şi Iuliana Puşchilă.
Cei opt vor interpreta piesa "Moves like Jagger" a celor de la Maroon 5. Cel de-al doilea sezon se anunţă mai competitiv. Antrenorii vor avea în ehipă câte 14 concurenţi, cu doi mai mult de fiecare, faţă de sezonul trecut, iar printre numele intrate în concurs se numără Tibi Scobiola, Dalma ("Land of Jokes"), David Bryan, solistul trupei Hotel FM, câştigătorii selecţiei naţionale Eurovision 2011, Elena Vasile, solista trupei Electric Fance, Cristi Nistor sau Andreea Olariu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: