Reţelele de socializare şi blogurile în pericol. Serviciile secrete ruse le vor monitoriza

Reţelele de socializare şi blogurile în pericol. Serviciile secrete ruse le vor monitoriza

Serviciile secrete ruse, au comandat trei programe informatice care să controleze fluxul de informaţii de pe reţelele de socializare şi bloguri, relatează Russia Today.

Conform unor surse care şi-au păstrat anonimatul, cele trei programe au fost comandate prin trei licitaţii separate. Toate cele trei licitaţii au fost câştigate de aceeaşi companie, Iteranet, condusă de un fost colaborator al serviciilor secrete. În total, cele trei programe vor costa circa 1 milioan de dolari. Două dintre ele urmează să fie gata până la sfârşitul acestui an, iar al treilea, în 2013.

Metode care încalcă legea

Primul program va monitoriza reţelele de socializare şi blogurile, pentru a identifica centrele unde sunt create informaţiile şi cum se propagă acestea. Totodată, va analiza factorii care afectează popularitatea unei informaţii în rândul utilizatorilor de internet.Cel de-al doilea program va dezvolta metode de organizare şi administrare a unei comunităţi virtuale de experţi. Al treilea va asigura răspândirea de informaţii pe platformele de socializare, pentru a influenţa utilizatorii de internet

Ne puteți urmări și pe Google News

.Experţii sunt precauţi în legătură cu această iniţiativă. Directorul celei mai mari companii de IT din Rusia, Anton Nossik, a declarat că filtrele platformelor de socializare blochează automat astfel de programe. Un alt expert, citat sub acoperirea anonomatului, a avertizat că astfel de sisteme sunt eficiente numai dacă folosesc metode care încalcă legea, precum spargerea conturilor administratorilor.