Evenimentul Zilei > Economie > Reducerea TVA pentru publicaţiile online şi taxarea inversă. Doă teme, încă în negocieri, susţinute de România la Bruxelles
Reducerea TVA pentru publicaţiile online şi taxarea inversă. Doă teme, încă în negocieri, susţinute de România la Bruxelles

Reducerea TVA pentru publicaţiile online şi taxarea inversă. Doă teme, încă în negocieri, susţinute de România la Bruxelles

Reducerea TVA pentru publicaţiile online şi taxarea inversă sunt două concepte pe care România le susţine la Bruxelles, a anunţat azi Ministerul Finanţelor.

Discuţiile pe cele două teme sunt demarate de mai mult timp în Uniunea Europeană, fără ca până în prezent să se fi ajuns la o soluţie.

În ceea ce priveşte regimul de taxare inversă, acesta ar putea fi aplicat pentru bunurile şi serviciile care depăşesc suma de 10.000 de euro pe o singură factură.

Autorităţile române consideră că elaborarea acestor norme nu mai poate fi amânată. Până în prezent însă cele două teme nu au întrunit acordul tuturor ţărilor din UE.

„Nu mai putem întârzia în luarea deciziilor pe astfel de proiecte care pot ajuta statele membre care îşi doresc să aplice acest nou mecanism să combată mai eficient frauda în domeniul TVA.

Ştiu că sunt unele state membre care încă se îndoiesc de funcţionalitatea acestui mecanism, dar nu trebuie uitat că propunerea în discuţie include măsuri suficiente de salvgardare în cazul unor efecte neprevăzute”, arată ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.