Reducerea consumului de carne procesată duce la tinerețe fără bătrânețe

Carne. Sursa foto Pixabay

SUA. Un studiu sugerează că reducerea cu o treime a consumului de carne procesată ar putea preveni peste 350.000 de cazuri de diabet în SUA în decurs de 10 ani. Cercetătorii susțin că reducerea cu 30% a consumului de carne procesată al adulților din SUA - aproximativ 10 felii de bacon pe săptămână - ar reduce cu zeci de mii bolile cardiovasculare și cancerul colorectal.

Nou studiu despre carne

O echipă de la Academia Globală de Agricultură și Sisteme Alimentare din Edinburgh și UNC Chapel Hill a dezvoltat un instrument de simulare pentru a estima beneficiile pentru sănătate ale reducerii consumului de carne roșie procesată și neprocesată.

Carne. Sursa foto Pixabay

Numeroase studii au asociat consumul de carne procesată cu bolile cronice, dar puține au examinat efectele acestuia asupra mai multor rezultate în materie de sănătate. Carnea roșie neprocesată poate crește, de asemenea, riscul de boli cronice, dar dovezile sunt limitate.

Cercetătorii au creat o microsimulare a populației adulte din SUA utilizând date dintr-un sondaj național CDC privind sănătatea.

Efectele reducerii consumului de carne

Prima microsimulare din SUA care estimează efectele reducerii consumului de carne roșie procesată și neprocesată cu 5-100% asupra mai multor rezultate privind sănătatea. Cercetătorii au estimat modul în care consumul de carne afectează riscul de diabet, boli cardiovasculare, cancer colorectal și deces al adulților. Efectele au fost evaluate în populația generală și în funcție de vârstă, sex, venitul gospodăriei și etnie.

Carne.Sursa foto: 149111241 © Whitestorm | Dreamstime.com

Cercetătorii susțin că reducerea cu 30% a consumului de carne procesată ar preveni peste 350.000 de cazuri de diabet, 92.500 de cazuri de boli cardiovasculare și 53.300 de cazuri de cancer colorectal pe parcursul unui deceniu.

Bărbații albi și cei cu venituri cuprinse între 25.000 și 55.000 de dolari au avut cele mai mari beneficii pentru sănătate. Cercetătorii au examinat efectele reducerii consumului de carne roșie neprocesată singură și de carne procesată și neprocesată.

O mulțime de beneficii

Reducerea consumului cu 30% a redus diabetul, bolile cardiovasculare și cancerul colorectal cu 1.073.400, 382.400 și, respectiv, 84.400. Prin reducerea consumului de carne roșie neprocesată cu 30% - aproximativ un burger de vită de un sfert de kilogram pe săptămână - au fost prevenite peste 732.000 de cazuri de diabet. De asemenea, s-au redus bolile cardiovasculare cu 291.500 și cancerul colorectal cu 32.200.

Consumul mediu zilnic de carne roșie neprocesată este de 47 g, comparativ cu 29 g pentru carnea procesată, ceea ce poate explica de ce reducerea acestuia a prevenit mai multe cazuri de boală.

Echipa avertizează împotriva interpretării acestor estimări și recomandă mai multe cercetări privind efectele cărnii roșii neprocesate asupra riscului de boli cronice. Acest studiu apare în Lancet Planetary Health.

Schimbarea dietei

Profesorul Lindsay Jaacks, Personal Chair of Global Health and Nutrition la Universitatea din Edinburgh și autor al studiului, a declarat: „Comitetul britanic pentru schimbări climatice și IPCC recomandă reducerea consumului de carne pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră”.

„Cercetarea noastră constată că aceste schimbări în diete ar putea avea, de asemenea, beneficii semnificative pentru sănătate în SUA și, prin urmare, aceasta este o situație în care oamenii și planeta au de câștigat.”, potrivit medicalexpress.com.