Revenit în luna octombrie a anului trecut, la Dinamo, Mircea Rednic n-a reușit să repună pe traiectoria câștigătoare o formație aflată în derivă totală.

Gruparea din Ștefan cel Mare se află pe locul al 10-lea al clasamentului, cu 26 de puncte, după 21 de etape. Șansele de-a prinde play-off-ul sunt minime, pentru că, între „roșalbi” și Astra Giurigu, ocupanta locului al 6-lea sunt 9 puncte diferență, cu 5 runde înaintea încheierii sezonului regulat.

Rednic a restructurat masiv lotul, din momentul în care a preluat echipa. Ieri, Mircea Axente s-a despărțit de Dinamo și a devenit cel de-al 17-lea fotbalist care este îndepărtat de cel poreclit „Puriul”.

 

„Să vorbească mai puțin și să facă mai mult”

„Am renunțat la salarii ca să pot aduce jucători. Îi rog pe cei care vor binele lui Dinamo să vorbească mai puțin și să facă mai mult. Îi aștept cu brațele deschise aici cu sfaturi. De vorbit e ușor. Mai spun unii că au plecat mulți jucători și că vin la fel de mult. Așa s-a întâmplat și la Rapid când am preluat-o. Dacă n-au fost rezultate, e normal. N-a fost nicio curățenie la Dinamo. Totul a fost gândit. Au fost jucători precum Moldoveanu și Neicuțescu, care au jucat sau nu prea. Au plecat la echipe care se bat la promovare. Îi pregătim pentru următorul sezon când va trebui să jucăm cu doi fotbaliști sub 21 de ani”, a justificat Rednic concedierile masivie. Întrebat cine va fi cel mai bun jucător dinamovist, în 2019, tehnicianul a recunoscut că nu-i cunoaște foarte bine pe cei nou-veniți.

 

Șapte jucători au avut contractele reziliate

„Să vedem, că nici eu nu-i cunosc prea bine. Zenke poate deveni jucător important, face eforturi. Are concurență, dacă e în formă o să joace. Cred că ar trebui să mai slăbească”, a afirmat Rednic.

Cei 17 jucători plecați de la Dinamo sunt: Delorge, Penedo, Mezague, Cooper, Subotici, Tade, Grozav (contracte reziliate), Sg. Popovici (Hermannstadt), M. Popescu (St. Mirren), R. Moldoveanu (Petrolul), Neicuțescu (Chindia), Târcoveanu (Viitorul), Hanca (KS Cracovia), Vl. Olteanu (ACS Poli), M. Eșanu (Daco-Getica), Gomelt (Crotone) și Axente.

 

Te-ar putea interesa și: