Liderii coaliței PSD-ALDE ar fi trebuit să se întâlnească, luni, pentru a discuta despre rectificarea bugetară. Surse politice au afirmat că acea ședință nu a fost, încă, programată, relatează jurnaliștii DIGI24. În urmă cu câteva zile, vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a reclamat faptul că liderii PSD au făcut bugetul fără consultarea partenerilor din coaliție.

Vosganian a criticat și modul în care au fost împărțiți banii și a amenințat cu ieșirea de la guvernare. Proiectul de rectificare nu a fost încă publicat și cel mai porbabil rectificarea va fi din nou amânată.

Conform informațiilor neoficiale,  rectificarea va tăia bani de la ministerele Transporturilor, Educației și de la Sănătate. Reprezentanții ALDE au anunțat că nu sunt de acord nici cu alocările bugetare mai mari pentru serviciile secrete.

Călin Popescu Tăriceanu a reclamat și proasta funcționare a coaliției în teritoriu acolo unde, de multe ori, PSD face alianță cu PNL. Toate aceste lucruri ar trebui discutate în prima ședință a coaliției, care nu ar fi exclus să fie și ultima.

Sursele invocate de jurnaliștii DIGI 24 au afirmat că ,,Supărarea că nu a fost desemnat candidat al alianței la prezidențiale se vede în funcționarea coaliției. Totuși ALDE nu va ieși de la guvernare: ,,Profită de momentul rectificării pentru a puncta electoral.”

În aceste condiții, liderii ALDE susțin, totuși, că nu vor rămâne la guvernare cu orice preț, motiv pentru care negocierile vor fi dure. Dacă nu se vor înțelege pe rectificarea bugetară nu este exclusă o ieșire de la guvernare.

Devine tot mai evident că, ALDE nu va ieși acum de la guvernare, dar va folosi toate motivele posibile pentru a pune presiune pe PSD și pentru a încerca să câștige puncte electorale din atacurile la adresa partenerilor de coaliție.

Ieșirea de la guvernare este amânată pentru toamnă, atunci când ar pune-o pe Viorica Dancila într-o poziție dificilă înainte de campania pentru prezidențiale

 

Te-ar putea interesa și: