Aproape 900 de absolvenţi de liceu au concurat ieri pentru cele 275 de locuri la buget oferite de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova. Concursul a constat într-un test grilă cu 100 de întrebări, iar rezultatele obţinute de candidaţi sunt strălucite.
La specializarea Medicină, primii 18 candidaţi au obţinut nota 10, iar ultima medie de admitere a fost 9,22. La Farmacie a fost o singură medie de 10, iar cea mai mică notă de intrare a fost 9,82. La specializarea Medicină Dentară au fost cinci medii de 10 şi s-a tras linie sub candidatul cu media 9,31. Cei care nu au obţinut un loc bugetat au posibilitatea de a depune cerere pentru a fi admişi pe unul dintre locurile la taxă.
Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa" Iaşi a afişat repartizarea candidaţilor pe locurile la buget şi la taxă. Ultimă medie la buget, 9,22, s-a înregistrat la Medicină Generală. La Farmacie, ultima medie la buget este 8,25, iar la taxă- 5,50. La Medicină Dentară, ultima medie la buget este 8,73, iar la taxă s-a intrat cu 5,35.
Tot astăzi s-au afişat şi rezultatele examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca. La specializarea Medicină s-au înscris 940 de candidaţi, concurenţa fiind de 3,15 candidaţi pe un loc. Prima notă cu care s-a intrat pe locurile bugetate a fost 9,88, iar ultima a fost 7,05.
La specializarea Medicină Dentară s-au înscris 152 de candidaţi, concurenţa fiind de 1,77 pe loc. Prima notă cu care s-a intrat la această specializare pe locurile bugetate a fost 9,15, iar ultima notă a fost 6,73.
Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti urmează să afişeze, în cursul zilei de vineri, repartizarea candidaţilor la admitere. Examenul scris s-a desfăşurat ieri. Aici, s-a înregistrat cel mai mare număr de candidaţi din ultimii douăzeci de ani- concurenţa fiind de aproape 5 candidaţi pe loc.