Conform publicaţiei “Cuvântul Liber”, cei 84,34 de kilometri ai şoselei care traversează Carpaţii au fost parcurşi în 40 de minute, 58 de secunde şi 8 zecimi.

Media orară a fost de 122,7 kilometri pe oră, ceea ce este cu adevărat o performanţă.

Evenimentul a avut loc sub auspiciile Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, fiind sprijinit de CNAIR şi Ministerul Transporturilor.

Evident că Transfăgărăşanul a fost închis în timpul acestei curse, despre care cei implicaţi spun că va fi o modalitate de a promova superba zonă traversată de a doua şosea ca înălţime din România.

„Este un drum incredibil. Am condus prin toată lumea, dar Transfăgărășanul are ceva din toate într-un singur traseu.

Provocarea a fost vremea, au fost porțiuni unde nu vedeai la 20 de metri și zone total diferite.

A trebuit să găsim cauciucuri potrivite și a fost o muncă dificilă.

Le mulțumesc piloților români pentru sprijin, deoarece au dat dovadă de mult profesionalism și oamenilor din zonă care au fost foarte primitori cu noi, ne-au încurajat pe traseu și sper să facem un film drăguț pentru ei", a declarat pilotul britanic.

Pe de altă parte, pilotul Marco Tempestini a declarat că acest eveniment va atrage cu siguranţă şi alţi temerari care, în cadrul unor curse organizate, să încerce noi recorduri pe Transfăgărăşan.

„Recordurile sunt în mare vogă acum, cele mai dificile drumuri din lume sunt căutate de constructorii de mașini pentru a dovedi valoarea produsului lor.

Cred că după acest record și filmuleț, multă lume din America va ști de această zonă frumoasă.

Suntem bucuroși că, astfel, am făcut motorsportul și România mai cunoscute", consemnează Sorin Crăciun, reporterul care a fost martor al unei demonstraţii de forţă a motoarelor şi curajului.