Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de Sfânta Maria
RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de Sfânta Maria

RECORD de TURIȘTI pe LITORAL în minivacanța de Sfânta Maria

Peste 250.000 de turiști își petrec minivacanța de Sfânta Maria pe litoral, cei mai mulți preferând stațiunile din sud unde tarifele sunt mai mici decât în Mamaia dar și pentru faptul că în ultimii ani, aici, s-a investit masiv. Datorită vaucherelor de vacanță, numărul turiștilor români este cu 100.000 mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.

De la Năvodari la Vama Veche, stațiunile sunt ocupate 100% de turiștii care au ales să își petreacă aici minivacanța de Sfânta Maria. Sunt înregistrați peste 250.000 de turisti  în condițiile în care litoralul are 150.000 de locuri de cazare. Asta inseamna ca cei care nu și-au făcut rezervări din timp, sau nu au mai găsit un loc în hoteluri sau pensiuni, și-au rezolvat cazarea la apartamentele și casele închiriate de la localnici. Cei mai mulți turiști, 69.000 sunt la Costinești iar la Neptun au ajuns aproape 55.000 de turiști. Mamaia este abia pe locul al treilea cu peste 45.000 de turiști din care 4000 sunt străini.

Deși suntem în vârf de sezon iar tarifele sunt destul de piperate, chiar și 500 și 1500 de lei,  pe noapte la un hotel de 4 stele, litoralul este sufocat de turiști. Pe plajă nu se mai găsesc șezlonguri. Chiar și cele care costă, pe zi, 400 de lei sunt luate. Iar portiunile de nisip în care mai poți pune cearșaful sunt departe de malul mării. Temperaturile de 30 de grade Celsius în aer și 25 de grade în apa mării sunt condiții optime pentru plajă. Toată lumea se distrează, plajă, baie în valuri sau iesiri pe mare cu ambarcatiunile, în timpul zilei. Muzica, dans, în cluburi, pe plajă sau la terase în aer liber, noaptea.

Pentru prima dată în ultimii ani sudul litoralului depășește stațiunea Mamaia la numărul de turiști. Președintelui Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, litoralul ar fi fost în scădere dacă nu ar fi existat vaucherele de vacanță. Datorită acestor tichete, litoralul are în plus peste 100.000 de turiști români.  Sunt oameni care nu au mai fost pe litoral de 15-20 ani și, anul acesta, cu vauchere, au putut reveni, spune Mohammad Murad.  Potrivit președintelui FPTR, “din păcate avem o scădere pe tot ce înseamnă turism extern, pe litoral ajungând cu 20-30% mai puțini turiști străini.”

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.