Evenimentul Zilei > Justitie > Rechizitoriul Hexi Pharma. Rolul jucat de inculpați în imperiul Hexi. Cât la sută dintre secretele imperiului a luat Dan Condrea în mormânt
Rechizitoriul Hexi Pharma. Rolul jucat de inculpați în imperiul Hexi. Cât la sută dintre secretele imperiului a luat Dan Condrea în mormânt

Rechizitoriul Hexi Pharma. Rolul jucat de inculpați în imperiul Hexi. Cât la sută dintre secretele imperiului a luat Dan Condrea în mormânt

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au trimis la instanță dosarul Hexi Pharma. Acuzațiile sunt înspăimântătoare pentru cei trei învinuiți, directorii Flori Dinu și Mihail Leva și firma Hexxii Pharma, trimisă în judecată ca persoană juridică. 340 de infracțiuni de înșelăciune și participație impropie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În condițiile în care noile prevederi legale spun că la pedeapsa cea mai mare se adaugă o treime din pedepsele primite la celelalte infracțiuni, cei doi directori riscă ani grei de pușcărie.

În descrierea faptelor, apare rolul jucat de fiecare din cei trei decidenți în firmele din lanțul Hexi, Dan Condrea, Flori Dinu și Mihail Leva. Așa cum sunt ele prinse în rechizitoriu, faptele arată că principalul responsabil ar fi fost Condrea, care, potrivit deciziei procurorilor de la Parchetul General s-a sinucis:

” Întreaga activitate a S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a fost subsumată scopului infracțional descris, la inițiativa și sub organizarea numitului CONDREA DAN-ALEXANDRU, decedat la 22 mai 2016, care a deținut 97% din părțile sociale ale firmei.

După cum s-a arătat mai sus, partea de organizare a vânzărilor era condusă și coordonată de către inculpata DINU FLORI care avea, inter alia, atribuția aprobării, în calitate de director general și biochimist, a rețetelor de fabricație a produselor societății.

Partea de producție a fost coordonată din 14 iulie 2012 de către inculpatul LEVA MIHAIL, în calitate de inginer chimist. Acesta întocmea rețetele de fabricație (în bună măsură fiind perpetuate rețetele preexistente în societate) și fișele cu date de securitate ale produselor. Totodată, avea atribuția aprovizionării cu materii prime, în funcție de stocurile existente.

Numitul CONDREA DAN-ALEXANDRU, cu toate că desemnase în fiecare dintre societățile sale – care constituiau așa-numitul grup HEXI (HEXI PHARMA CO, (…)) – directori generali și administratori, era perceput în toate aceste societăți ca lider incontestabil și și-a păstrat și atribuții exprese în Protocolul de Organizare și Funcționare „valabil pentru firmele din grupul HEXI PHARMA” (…).

Cu toate acestea, inculpații DINU FLORI și LEVA MIHAIL, în cunoștință de cauză, au acționat în sensul celor de mai sus, comercializând și coordonând producția de produse biocide prin care, indirect, au împiedicat respectarea, de către angajații sistemului medical cu atribuții în materia luării de măsuri privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor nosocomiale, care au acționat fără vinovăție, a obligațiilor care le revin, având ca urmare răspândirea acestor boli.”

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: