Iubitorii de natură din Germania trebuie să noteze numele insectelor pe care le văd în orice zonă verde – grădină, pajişte, mlaştină sau pădure – în a doua parte a recensământului insectelor din acest an.

Rezultatele pot fi trimise specialiştilor de la NABU prin intermediul unei aplicaţii gratuite, al cărei nume se traduce prin sintagma "Lumea insectelor", transmite Agerpres.

Aplicaţia furnizează imagini şi informaţii despre insectele native din Germania.

Participanţii la recensământ ar trebui să vadă în special în această lună fluturi, precum cei din familia Papilionidae, bondari, albine, buburuze, ploşniţe vărgate, libelule şi lăcuste.

Iniţiativa demarată de NABU doreşte să estimeze populaţia de insecte din Germania după declinul acesteia din ultimii ani, despre care specialiştii în ecologie afirmă că a fost cauzat de agricultura intensivă şi folosirea excesivă a pesticidelor.

O scădere dramatică a numărului de insecte ar putea avea efecte drastice asupra lanţului alimentar, întrucât aceste vieţuitoare nu sunt importante doar pentru polenizarea plantelor care intră în alimentaţia oamenilor, ci reprezintă şi o sursă de hrană pentru alte specii, în special pentru păsări.

Te-ar putea interesa și: