Evenimentul Zilei > Social > Recalculare pensii! Ce categorii de pensionari vor avea pensia mărită
Recalculare pensii! Ce categorii de pensionari vor avea pensia mărită

Recalculare pensii! Ce categorii de pensionari vor avea pensia mărită

Aproximativ 100.000 de foști angajați din minerit, siderurgie, construcții, căi ferate și alte domenii din grupele I și II de muncă vor avea pensiile recalculate din oficiu.

Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că a început, la 1 octombrie, recalcularea pensiilor. Aceasta se va finaliza pe 30 septembrie 2019.

„Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex. Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, declara în trecut fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, conform b1.ro.