Rebeli sirieni, susținuți de Statele Unite, s-au filmat când DECAPITAU un copil

Rebeli sirieni, susținuți de Statele Unite, s-au filmat când DECAPITAU un copil

O înregistrare îngrozitoare a fost postată pe rețele de socializare marți, înfățișând militanți ai grupării rebele siriene Hatakat Nur Al-Din Al-Zenki, decapitând un copil de 13 ani în apropiere de Alep.

În întregistrare, unul dintre rebeli strigă:

„Nu vom lăsa pe nimeni la Handarat.”

Handarat este o localitate situată la nord de Alep, unde au loc lupte crâncene între rebeli și forțele regimului lui Bashar Al-Assad.

Ne puteți urmări și pe Google News

În zonă se află o tabără de refugiați palestinieni, în cea mai mare parte abandonată în ultimii ani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul la Londra și excelente conexiuni în Siria, a confirmat că în imagini este vorba de militanți rebeli anti-Assad din gruparea Hatakat Nur Al-Din Al-Zenki.

Într-o înregistrare video anterioară, copilul era așezat în spatele unui camion cu combatanți care îl acuzau că este un membru al brigăzilor Al-Qods, temutele miliții șiite iraniene.

Hatakat Nur Al-Din Al-Zenki a difuzat un comunicat în care afirmă că decapitarea este „o eroare individuală care nu este reprezentativă pentru politica generală a grupului. Cei care au comis această infracțiune au fost arestați și remiși unei comisii de anchetă”.

Potrivit lui Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, „băiatul nu are mai mult de 13 ani, a fost capturat marți în regiunea Handarat, însă faptele au avut loc în zona Alep, controlată de rebeli, mai precis cartierul Al-Machad”.

Rahman nu a putut preciza dacă băiețelul era palestinian și nici dacă era combatant.

Într-un raport din 4 iulie, Amnesty International afirma că rebelii islamiști și jihadiști din Siria, care luptă pentru răsturnarea regimului Assad, se fac vinovați de crime de război. Documentul vorbea de „un val înspăimântător de răpiri, de tortură și de execuții sumare”.

Organizația umanitară a nominalizat cinci grupări rebele, printre care și Hatakat Nur Al-Din Al-Zenki, o organizație islamistă sunnită apropiată de Frăția Musulmană.

Gruparea Hatakat Nur Al-Din Al-Zenki a primit sprijin financiar din Statele Unite, în cadrul programului CIA destinat sprijinirii grupărilor moderate (?!) anti-Assad.

De asemenea, gruparea a primit de la americani ultra-modernele rachete antitanc BGM-71 TOW, care au făcut ravagii printre tancurile siriene, dar au distrus și tancuri T-90, aduse de armata rusă, în cadrul ofensivei sale în Siria.