Realitatea TV nu l-a "recunoscut" pe Cornel Nistorescu

Realitatea TV nu l-a "recunoscut" pe Cornel Nistorescu

Jurnalistul a fost autorul unui accident rutier grav, în urma căruia s-a ales cu dosar penal. La transmisia în direct, reporterul postului n-a dezvăluit identitatea conducătorului auto!

Jurnalistul Cornel Nistorescu este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce, sâmbătă noapte, a accidentat grav, doi tineri care circulau cu motocicleta pe bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală.   Potrivit mai multor relatări, Nistorescu ar fi întors maşina într-un scuar, pe trecerea de pietoni, fără să se asigure, intrând pe sensul opus de mers. Tinerii de pe motocicletă, un băiat şi o fată, nu au putut evita impactul cu autoturismul acestuia, marca BMW. Lui Cornel Nistorescu i-a fost suspendat permisul auto şi i-a fost întocmit dosar penal. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. La momentul accidentului, în maşină se afla şi fiul ziaristului. Prezentarea ştirii de către Realitatea TV - postul cu care Nistorescu are un contract de colaborare - a suscitat critici acide pe internet, din cauza omisiunii bizare a numelui celui care a provocat accidentul. Nistorescu: „Regret ce s-a întâmplat“ Cei doi tineri sunt internaţi, în prezent, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Potrivit medicilor, tânăra care îl însoţea pe motociclist a fost supusă deja unei intervenţii chirurgicale. „A suferit o hemoragie abdominală severă şi este internată la reanimare. Prognosticul de supravieţuire este, deocamdată, rezervat“, a spus medicul Bogdan Opriţa, de la Spitalul Floreasca. Potrivit legii, dacă una dintrele victimele accidentului are nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale, jurnalistul poate fi condamnat până la 3 ani de închisoare.

Contactat de EVZ, Cornel Nistorescu a declarat, ieri, că regretă foarte mult ce s-a întâmplat.

„Era coadă de maşini pe bulevard, îl dusesem pe fiu-meu să vadă luminiţele de Sărbători. Am vrut să întorc şi a intrat motocicleta cu viteză în mine. Am greşit şi o să încerc să fac tot ce e posibil pentru ei“, ne-a declarat fostul director al cotidianului „Evenimentul zilei“. Semne de întrebare

Ne puteți urmări și pe Google News

Un fapt cel puţin bizar a avut loc la momentul prezentării ştirii de către Realitatea TV. Astfel, deşi au fost prezenţi la faţa locului la numai câteva minute de la producerea accidentului, jurnaliş tii Realitatea n-au precizat şi numele celui care l-a produs. „Anomalia“ jurnalistică a continuat şi în cursul dimineţii de ieri, când, la emisiunile matinale, prezentatorul anunţa că Nistorescu a fost implicat într-un accident rutier grav, însă, în imaginile prezentate, unde ziaristul se vedea extrem de clar, se făcea referire doar la „jurnalistul“ sau „autorul accidentului“. Atitudinea a provocat reacţii pe mai multe bloguri şi forumuri de pe internet, unde a fost pusă în discuţie transmiterea corectă a informaţiei.

Bloggerul Zoso a publicat o opinie despre accident, criticând modul în care a fost prezentată ştirea în cursul serii de sâmbătă, revenind apoi cu o actualizare: „La 9.28, Realitatea au băgat şi ei ştirea despre colegul lor. Presupun că au aşteptat să vadă dacă se va sesiza cineva şi, dacă nu s-ar fi sesizat, ar fi mers pe burtă“. Modul deficitar de prezentare a ştirii a fost pus în discuţie şi de către jurnalista Simona Ionescu.

„Realitatea TV a transmis ştirea, dar nu a indicat şi cine era cel de la volan, «care a întors fără să se asigure», izbind motocicleta“, a scris aceasta, pe blogul personal.   În replică, Letiţia Zaharia, reporterul Realitatea TV care a transmis „la cald“ ştirea, puţin după ora 21.00, povesteşte că, la momentul primei intervenţii, autorul accidentului era necunoscut.   „Începând cu ora 6.00 dimineaţa, Realitatea TV a dat ştirea din oră în oră, în fiecare jurnal, corect, cu declaraţia poliţiei. Realitatea TV a prezentat ştirea impecabil“, afirmă Vlad Nichita, PR-ul postului. (a contribuit Doinel Tronaru)