Evenimentul Zilei > Actualitate > Realitatea Media nu intră în faliment
Realitatea Media nu intră în faliment

Realitatea Media nu intră în faliment

Acţionarul majoritar al companiei, Elan Schwartzenberg, crede că a găsit soluţia perfectă pentru a o scoate la liman: reorganizarea judiciară.

Realitatea Media nu intră în insolvenţă şi nu intră în faliment. Com pania va intra în procedura de reorganizare judiciară, care durează aproximativ trei ani de zile", aşa a început Elan Schwartzenberg, acţionarul majoritar al Realităţii Media, conferinţa de presă pe care a organizat- o ieri, la hotelul Howard Johnson din Capitală.
Fără datorii în trei ani
Elan Schwartzenberg a solicitat Tribunalului Bucureşti, în data de 2 septembrie, începerea procedurii de reorganizare judiciară a trustului pe care îl deţine. Astăzi a fost programat primul termen de judecată în acest caz. În cadrul conferinţei, el a punctat că este cel mai mare creditor al companiei Realitatea Media şi că îşi propune ca trustul să scape de datorii în următorii trei ani.
"Nu doresc să pierd banii pe care i-am dat domnului Vântu şi nu vreau să îi dezamăgesc pe profesioniştii care lucrează acolo", a spus Schwartzenberg.
Disponibilizări
Omul de afaceri a precizat că reorganizarea judiciară este necesară în condiţiile în care managementul companiei, dirijat de către Sebastian Ghiţă, n-a fost capabil să plătească taxele la stat în ultimele luni şi a întârziat salariile angajaţilor.
"Pentru prima oară în viaţa mea, am fost tras de mânecă de către unii angajaţi, care s-au plâns că nu primiseră salariile", a povestit Schwartzenberg, adăugând că procedura de reorganizare judiciară va implica şi disponibilizări în rândul angajaţilor.
"În orice afacere, dacă cheltui mai mult decât încasezi, redimensionezi costurile. Vom renun ţa la câţiva dintre angajaţii postului. Gaura în care se află Realitatea Media acum este mai mare decât cea din luna mai (când Elan Schwartzenberg a anunţat că a cumpărat 92% din pachetul de acţiuni al trustului Realitatea – n.r.)", a mai spus omul de afaceri.
Eşec tolerat
Deşi a recunoscut că Sebastian Ghiţă nu şi-a îndeplinit atribuţiile menţionate în contractul de management dintre Realitatea şi Asesoft, semnat în toamna lui 2010, Schwartzenberg a precizat că se află în relaţii bune cu patronul grupului Asesoft, ba mai mult, că acesta este de acord cu reorganizarea judiciară.
"Sebastian Ghiţă a făcut tot ce a putut pentru această televiziune. A venit la mine şi mi-a zis că nu se mai poate în acest ritm de incapacitate de plată. Mi-a propus să facem un parteneriat, să împărţim acţiunile şi să aducem un nou management. Iau în calcul această variantă", a schiţat Schwartzenberg una dintre căile pe care ar putea-o apuca Realitatea Media.
Prietenia cu Sorin Blejnar
Omul de afaceri a povestit că Realitatea Media a fost împinsă spre reorganizare judiciară şi de faptul că nu s-a reuşit reeşalo narea creditului celor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). "Nu numai că n-am reuşit, dar funcţionăm de câteva luni cu conturile blocate", a spus Schwartzenberg, adăugând că, deşi este prieten de familie şi de vânătoare cu Sorin Blejnar, directorul ANAF, nu a intervenit pe lângă acesta pentru rezolvarea problemei.
Sprijin nesperat din partea Cameliei Voiculescu
Tot în cadrul conferinţei, Elan Schwartzenberg a povestit că a primit un telefon din partea Cameliei Voiculescu, directorul general al trustului Intact, care i-a sărit în ajutor: "Am avut o dovadă de suflet, de umanitate, de transparenţă care m-a emoţionat. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurenţa numărul 1 a Realităţii TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietenă apro piată, nefiind parteneră de business, repet concurentă directă. Mi-a spus: «Elan, dacă te pot ajuta, cu absolut orice, dacă ai echipamente sechestrate, dacă ai orice fel de problemă, dacă ai nevoie de echipamente de la noi, de conţinut de la noi, de orice formă de ajutor, îţi stau la dispoziţie ». Pentru mine, gestul acestei femei, o doamnă mai bine spus, o mare doamnă, care nu îmi e nici prietenă, nici asociată, arată că în România putem să avem o concurenţă loială şi cred, mai mult decât atât, că cei din clasa politică (…) pot învăţa ceva din acest gest: loialitate, fairplay. Suntem concurenţi, suntem în concurenţă, dar nu ne dăm cu bâtele în cap, nu ne înjurăm".
"Nu doresc să pierd banii pe care i-am dat domnului Vântu şi nu vreau să îi dezamăgesc pe profesioniştii care lucrează acolo.”
ELAN SCHWARTZENBERG, acţionar majoritar Realitatea Media

CIFRE
Datoriile Realităţii Media
Realitatea Media a raportat pentru anul trecut o pierdere netă de circa 20,4 milioane de euro, în scădere faţă de nivelul de 39 milioane de euro înregistrat în 2009. Cifra de afaceri a companiei este puţin mai mare decât pierderile, respectiv 23,1 milioane de euro, şi aceasta în scădere de la circa 30 milioane de euro, înregistrată în 2009, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice.
Elan Schwartzenberg a preluat grupul media Realitatea în luna aprilie a acestui an de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, devenind acţionar cu 92% din Bluelink Communcazioni, societatea care deţine Realitatea Media. În urma preluării, contractul de management semnat de fostul proprietar cu Sebastian Ghiţă, patronul grupului Asesoft, a rămas în vigoare.
Citiţi şi:

  • Elan Schwartzenberg, despre Realitatea TV: „Nu intrăm în faliment. Scopul procedurii e apărarea societăţii”
  • Realitatea Media, îngropată în procese şi datorii
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: