Evenimentul Zilei > International > Realaţia dintre SUA şi Rusia „S-A ÎNRĂUTĂŢIT”. Acuzaţii GRAVE la adresa lui PUTIN
Realaţia dintre SUA şi Rusia „S-A ÎNRĂUTĂŢIT”. Acuzaţii GRAVE la adresa lui PUTIN

Realaţia dintre SUA şi Rusia „S-A ÎNRĂUTĂŢIT”. Acuzaţii GRAVE la adresa lui PUTIN

Preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să se amestece în alegerile legislative din SUA din noiembrie, a declarat sâmbătă secretarul american al apărării, Jim Mattis, relatează dpa şi Reuters.

Acuzaţia vine după ce preşedintele Trump a anulat o întâlnire prevăzută cu Putin în timpul summitului G20 din Argentina, invocând noile tensiuni dintre Rusia şi Ucraina.

„Nu există nicio îndoială că relaţia s-a înrăutăţit”, a declarat Mattis la Reagan National Defense Forum. „El a încercat să-şi facă de lucru în alegerile noastre de luna trecută. Şi observăm un efort continuu în acest sens”, a adăugat el.

„Avem de a face cu cineva în care pur şi simplu nu putem avea încredere”, a mai spus Mattis.

Comunitatea americană de informaţii crede în mare parte că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din 2016. Robert Mueller, fost şef al FBI, investighează aceste ingerinţe, inclusiv potenţiale legături cu campania electorală a lui Trump.

Trump a devenit tot mai agresiv faţă de Mueller, a cărui investigaţie a vizat mai multe persoane cu legături cu Trump.

Fostul avocat personal al preşedintelui a recunoscut în această săptămână că a minţit Congresul despre contactele de afaceri de la Moscova, care au continuat şi în timpul campaniei din 2016.

Mattis a mai spus că Putin dăunează intereselor Rusiei cu poziţia agresivă faţă de Ucraina, argumentând că Moscova efectiv împinge NATO să se înarmeze şi să devină mai unită.

Vladimir Putin şi-a exprimat la Buenos Aires speranţa că el şi Donald Trump se vor putea întâlni în curând. Ei s-au întâlnit ultima dată în iulie la Helsinki, când preşedintele american a provocat un val de nemulţumire, inclusiv în rândul republicanilor, după ce a refuzat să spună dacă Rusia s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA, transmite Agerpres.