Real Madrid, în depresie după despărțirea de Ronaldo

Real Madrid, în depresie după despărțirea de Ronaldo

Hiperdependentă de Cristiano Ronaldo, gruparea de pe „Santiago Bernabeu” a înregistrat deja un eșec, în Supercupa Europei.

Real Madrid a început cu un eșec major sezonul 2018 - 2019. „Galacticii” au ratat șansea de-a câștiga cea de-a treia Supercupă a Europei consecutiv, pentru că a fost învinsă la Tallinn, de concitadina Atletico Madrid, scor 2-4 după prelungiri.

Diego Costa, cel mai rapid gol

A fost debutul lui Julen Lopetegui pe banca tehnică a Realului, într-un meci oficial, iar finalul a fost dezolant. Atletico a deschis scorul după 49 de secunde, iar Diego Costa și-a trecut în palmares cel mai rapid gol marcat într-o finală europeană. Real a revenit după reușitele lui Karim Benzema (27) și Sergio Ramos (63 - din penalty).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu spiritul combativ care a propulsat-o în elita fotbalului, Atletico a egalat datorită lui Diego Costa (79) și s-a impus în prelungiri, după ce Saul Niguez (98) și Koke (104) au scuturat și ei plasa porții adverse. Real Madrid a intrat într-o nouă epocă, cea post-Cristiano Ronaldo, și a arătat rău. Golul imens lăsat de lustianul ajuns la Juventus Torino pare imposibil de umplut, mai ales că pe „Santiago Bernabeu” n-a ajuns niciun alt atacant de calibru.

„Cu siguranţă îi simţim lipsa lui Cristiano, dar este de domeniul trecutului. Nu putem să ascundem lucrurile: oricărei echipe i-ar fi dor de Cristiano. Nu putem să tragem concluziile că avem un lot mai bun sau mai slab după un rezultat, de transferuri se ocupă cei de sus”, adeclarat brazilianul Casemiro la finalul Supercupei din Estonia.

Nu se schimbă strategia de transferuri

De asemenea, cealaltă schimbare fundamentală, Zinedine Zidane cu Julen Lopetegui nu s-a dovedit a fi benefică pentru un club pentru care o finală pierdută sau locul al 2-lea înseamnă un eșec de proporții. „Am luat decizii riscante și nu ne-au ieșit. Trebuie să învățăm din greșeli și să îmbunătățim situația. Nu cred că această înfrângere schimbă cu mult strategia de transferuri pentru noul sezon. Trebuie să ridicăm capul și să începem bine campionatul”, a anunțat Lopetegui.