Evenimentul Zilei > International > Reacţii la cald! Juncker: Italia şi Grecia EROICE!
Reacţii la cald!  Juncker: Italia şi Grecia EROICE!

Reacţii la cald! Juncker: Italia şi Grecia EROICE!

Documentul final la G20 va trebui să conţină obligatoriu - o referire concretă la lupta contra traficanţilor de fiinţe umane. Voi cere să fie considerate şi aplicate sancţiuni la nivel european contra acestor traficanţi şi să-i punem pe lista neagră a ONU, dar pentru a o face trebuie să fie de acord majoritatea statelor membre ale ONU.

Sunt cuvintele lui Donald Tusk vorbind la Berlin în timpul conferinţei de presă ce a urmat întâlnirii la vârf a ţărilor europene membre ale G20, o înâlnire pregătitoare a summitului G20 de la Berlin.

''De mult timp Comisia UE s-a convins că nu poate abandona nici Italia, nici Grecia. Împreună trebuie să ne unim eforturile pentru a susţine aceste două naţiuni care sunt eroice''. O spune preşedintele Comisiei europene Jean Claude Juncker, în aceeaşi conferinţă de presă.

Despre migranţi, în preajma întâlnirii pregătitoare a G20  '' am avut, ca urmare a unei prezentări scurte pe care am făcut-o, un prim schimb de opinii. NU e prima oară, am mai făcut-o şi la Consiliul european de la Bruxelles'', spune premierul italian Paolo Gentiloni.