Evenimentul ZileiInternationalReacții GERMANE la situația politică din România. Deputatul conservator Bernd Fabritius:”O astfel de propunere duce de nas propriul electorat și este menită doar să genereze o criză politică serioasă”.

Reacții GERMANE la situația politică din România. Deputatul conservator Bernd Fabritius:”O astfel de propunere duce de nas propriul electorat și este menită doar să genereze o criză politică serioasă”.

Reacții GERMANE la situația politică din România. Deputatul conservator Bernd Fabritius:”O astfel de propunere duce de nas propriul electorat și este menită doar să genereze o criză politică serioasă”.
Ne putem lesne face griji pentru modul în care social-democrații din România vor gestiona succesul electoral major obținut recent. „Este timpul să ne recucerim țara din mâinile străinilor“ – este doar unul din sloganurile principale dintr-o campanie electorală marcată de populism naționalist. Una care a accentuat polarizarea societății românești.

Ar fi timpul de fapt ca partidul câștigător și conducerea sa să dea dovadă de responsabilitate și să încerce să reducă acum pagubele acestei campanii electorale. Un prim pas în acest sens ar fi fost o nominalizare responsabilă și generatoare de unitate pentru funcția de premier. Dar atunci politica românească nu ar mai fi politică românească! Toată lumea știe că șeful PSD nu s-a putut nominaliza pe el însuși pentru funcția de prim-ministru din cauza condamnării sale la doi ani de închisoare cu suspendare pentru manipularea alegerilor.

El nu doar că a nominalizat o figură de paie să-i ia locul de premier – astfel de figuri se găseau destule – ci a propus-o pentru funcția de șefă a guvernului pe Sevil Shhaideh, o reprezentantă a minorității turco-tătare, de religie musulmană, persoană fără nicio relevanță pe scena politică – aceasta arată că de fapt a fost vorba de o farsă politică, mai ales ținând seama de poziționarea PSD în campania electorală. O astfel de propunere duce de nas propriul electorat și este menită doar să genereze o criză politică serioasă. Despre ea vorbește acum în presa românească chiar provocatorul acestei situații, șeful social-democraților. Dar nu se va ajunge până acolo: președintele țării a respins pe bună dreptate și fără mare tamtam această propunere de formă. PSD ar trebui să ia acum mai în serios această a doua șansă, după ce câștigătorilor scrutinului le-a fost solicitată o nouă nominalizare, de data aceasta una serioasă, a spus deputatul german originar din România, Bernd Fabritius, citat de dw


Accesează: