REACŢII DURE. România, în pericol să fie suspendată din Consiliul European

REACŢII DURE. România, în pericol să fie suspendată din Consiliul European

Şeful deputaţilor creştin-democraţi nemţi din Parlamentul European a declarat pentru adevărul.ro că va propune procedura de suspendare a României din Consiliul European pentru că nu sunt respectate standardele "minime funcţionării statului de drept".

Cel care a propus acest lucru este eurodeputatul Markus Ferber, liderul CSU-CDU în Parlamentul European. "Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu situaţia din România. Ceea ce se întâmplă este împotriva spiritului şi principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeană şi instituţiile europene pentru a face toţi paşii necesari în vederea suspendării voturilor României din Consiliul European, pentru lipsa asigurării standardelor minime funcţionării statului de drept", a declarat Ferber pentru adevărul.ro.

Acesta a mai spus că în Germania nerespectarea unei decizii a Curţii Constituţionale este de neconceput, iar procedura de suspendare a României din UE "va fi una uşoară, fiind nevoie de vot în Parlamentul European".

Într-un interviu pentru Deutsche Welle, preşedintele Comisiei de apărare a Budenstagului, Susanne Kastner a cerut USL ca "justiţia să rămână independentă şi ar face bine (n.r. USL) să respecte aceste reguli fiindcă orice altceva înseamnă un pas către o direcţie greşită".

Ne puteți urmări și pe Google News