Raed Arafat a reacționat la această plângere penală pe contul său de Facebook, spunând că proba vinovăției aparține reclamantului și organelor de anchetă, iar reclamantul are dreptul să-și susțină nevinovăția.

De asemenea, el a mai scris că dacă va fi după unii reprezentanți ai presei și a unor “activiști” de pe Facebook, va fi judecat și condamnat până mâine.

„Astazi am aflat ca doi parinti, Iancu si Chelba, au depus o plangere penala impotriva mea in ce priveste tragedia de la Colectiv. Am fost sunat de media sa comentez acest demers iar eu consider ca nu am ce comenta cu exceptia acestui punct de vedere pe care il postez aici. Ne aflam intr-o tara democratica in care oricine poate depune o plangere penala, iar reclamatul are dreptul sa-si sustina nevinovatia. Proba vinovatiei apartine reclamantului si organelor de ancheta. Sunt convins ca pana maine voi fi judecat si condamnat din partea unor reprezentanti ai presei si a unor "activisti" de pe facebook insa vreau sa-i reamintesc pe toti ca este vorba doar despre o plangere penala la acest moment!”, a fost mesajul lui Raed Arafat pe pagina sa de socializare.