"Asupra PSD există presiuni şi cred că nu trebuie să nu spunem acest lucru. În ceea ce priveşte Congresul, aşa cum am spus de fiecare dată, data Congresului va fi stabilită de către Comitetul Executiv, iar în rest cred că trebuie să avem grijă să nu ne creăm singuri mai multe crize decât este cazul şi să găsim soluţii ca împreună să putem să mergem mai departe", a spus Plumb, întrebată cum priveşte declaraţiile lui Zgonea referitoare la reformarea PSD, citat de Agerpres.

Chestionată dacă Zgonea îşi doreşte să devină lider al PSD şi dacă este de părere că afirmaţiile acestuia sunt colegiale, Plumb a răspuns: "Dl Zgonea este lider al PSD, este preşedintele Camerei Deputaţilor. (…) Eu cred că nu trebuie să ne facem mai mult în interiorul partidului singuri, să generăm crize decât este cazul". 

Liderul PSD a afirmat că nu a apucat să vorbească cu Zgonea. "Este vorba de presiunea pe care o fac cei din opoziţie de a părăsi guvernarea şi vreau să vă spun că acest lucru nu se va întâmpla. Guvernul Ponta va merge mai departe cu Victor Ponta premier în cadrul Coaliţiei la guvernare alături de aliaţii noştri – UNPR şi ALDE – şi presiunile permanente pe care le auzim prin vocea liderilor din opoziţie", a adăugat Plumb. 

Ea a precizat că nu face o legătură între declaraţia lui Valeriu Zgonea şi presiunea opoziţiei privind părăsirea puterii de către PSD. 

Rovana Plumb a participat joi la conferinţa de alegeri la nivelul organizaţiei PSD Ilfov. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cere o reformă profundă a Partidului Social Democrat (PSD), în contextul în care premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, iar procurorii au pus sechestru pe averea acestuia, o premieră, relatează joi Associated Press