"Nu avem legătură cu ce s-a întâmplat azi la sediul ACL, dar problema rămâne: domnul Iohannis caută în continuare scuze să nu participe la dezbateri! Suntem surprinşi că purtătorul de cuvânt al ACL face acuzaţii la adresa noastră, fără să prezinte nici măcar o probă, afirmând că PSD ar fi aruncat găini în curtea ACL. Nu avem nicio legătură cu această acţiune şi astfel de victimizare a mai fost folosită în trecut, fără nicio dovadă. Nu ştiu cine a făcut acest gest, nu îl aprob – dar problema rămâne: domnului Iohannis i-a fost frică de dezbaterile astea în tot acest timp", a afirmat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.

Potrivit acesteia, Klaus Iohannis "încă are timp – mai sunt trei invitaţii din partea televiziunilor, la care poate să participe".

"Domnul Ponta va fi în studiourile televiziunilor de ştiri, aşteptându-l şi pe Klaus Iohannis. Despre acest gest, nu ştim dacă nu cumva chiar echipa de campanie a dlui Iohannis i-a înscenat acest eveniment, pe care ulterior l-au pus pe seama adversarilor politici. Este regretabil că dl Iohannis apelează la astfel de strategii, pentru a distrage atenţia de la fuga sa de la dezbaterea electorală", a adăugat vicepreşedintele PSD.

Gabriela Firea mai susţine că purtătorul de cuvânt al ACL "jigneşte, aşa cum a făcut întreaga campanie, deoarece candidatul pe care îl reprezintă este lipsit de substanţă şi anvergură politică".

"De altfel, şi domnul Iohannis a renunţat la masca omului serios şi a început în ultima vreme să jignească, la rândul său – şi pe contracandidatul său, dar mai ales, şi cel mai grav, pe alegătorii care nu l-au votat pe domnia sa. Mai sunt câteva zile şi cerem colegilor noştri din ACL să dea dovadă de mai multă decenţă în modul în care îşi formulează mesajele şi acuzaţiile", a menţionat senatoarea PSD.

Citeşte şi: Zeci de GĂINI, aruncate în CURTEA sediului ACL cu mesajul "Nu mi-e frică de dezbatere". Alina Gorghiu: "PSD este un partid de găinari". Iohannis: ”Această campanie electorală a devenit abominabilă”

Anterior, deputatul PSD Florin Iordache a declarat că reprezentanţii ACL şi-au aruncat găinile în curte.

”În niciun caz, PSD nu este implicat într-o astfel de mizerie. Reprezentanţii ACL şi-au aruncat singuri găinile pentru a crea un element de presă, fiindu-le frică cu candidatul lor Klaus Iohannis, care de fiecare dată când iese spune numai bazaconii, vezi ultima lui declaraţie care vizează creşterea de pensii în 2015, fiind rupt de realitatea şi de cerinţele unui adevărat preşedinte. Ei, cei de la ACL, au creat un astfel de eveniment pentru a se victimiza în faţa cetăţenilor”, a susţinut Florin Iordache, membru în Consiliul Naţional al PSD şi preşedinte al Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a spus că actuala campanie electorală este de o violenţă extremă, susţinând că PSD este un partid al găinarilor, după ce în curtea sediului central al PNL au fost aruncate, marţi dimineaţă, câteva zeci de găini care aveau la gât mesaje anti-Iohannis, precum "Eu sunt Iohannis şi mi-e frică de dezbateri".