„Nu poate trece această zi fără să mă exprim. Ziua de astăzi (15 octombrie – nr) pentru Guvern a fost plină la început, am avut o şedinţă operativă destul de eficientă unde am examinat 36 de subiecte importante. După aceasta urma să prezint în Parlament raportul de activitate, circa 20 de pagini, în care urma să probăm că se crează premise bune pentru viitorul Republicii Moldova. Stânga anunţase din timp că urma să se întâmple ceva. A apărut Procurorul General. Acest spectacol este prea tare cusut cu aţă albă. Am convingerea că Vlad Filat este o persoanlitate puternică şi se va apăra. Cred ca va reuşi să-şi demonstreze nevinovăţia. Sunt sigur că beneficiarul principal va merge liniştit acasă. Aici este marea mea nedumerire. Ştiu despre dosare care au fost deschise urgent şi despre unele care stau şi se prăfuiesc. Sunt sigur că în viitorul apropiat aceste subiecte vor fi scoase la vedere. Sunt personal preocupat de probleme curente. Şi anume aprobarea bugetului de stat, susţinerea oamenilor care au nevoie de ajutor, avansarea pe calea Integrării Europene. Vine iarna şi în asemenea condiţii funcţionarea impecabilă a Guvernului e necesară.

După ce a vorbit astăzi Vlad Filat, simt că m-am eliberat de acel element de şantaj, care mi s-a creat în procesul negocierilor formării AIE-3. Nu am siguranţa că "magii" de la Procuratură nu îmi vor fabrica şi mie un dosar, chiar dacă m-a m străduit să îmi fac datoria. Iar singurul element sunt acele intercepătări telefonice, prin care am cerut să nu fie demis un membru al PLDM. Vreau să spun cetăţenilor când îmi voi face datoria, până când unele grupuri din Parlament nu vor prelua conducerea printr-o eventuală majoritate. Nu plec de bunăvoie. Nu pot abandona oamenii. Îmi dau seama că pentru a implementa toate viziunile mele trebuie să lupt. Nu am dreptul să abandonez oamenii care au ieşit în stradă, pentru că înţeleg şi împărtăşesc doleanţele lor. Acum, având mâinile dezlegate vom accelera reformele propuse. Aveţi încredere în mine, şi eu voi avea în voi.

Nu pot să abandonez partenerii de dezvoltare a ţării, România, state europene, SUA, care ne-au încurajat să mergem înainte spre schimbări. Indiferent de tertipurile pe care le pun la cale centre de influenţă, dacă Moldova va fi ţinută în stare de ostatic, oamenii vor ieşi victorioşi", a conchis premierul Valeriu Streleț.