"Vestea trecerii la cele veşnice a domnului Radu Beligan la venerabila vârstă de 97 de ani ne-a îndurerat prin pierderea uneia dintre personalităţile de excepţie ale teatrului românesc", se afirmă în comunicatul emis de Biroul de presă al Patriarhiei Române.

"Maestrul Radu Beligan şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului, filmului, televiziunii şi radioului, devenind, datorită talentului său, un adevărat şi nepreţuit simbol al teatrului naţional. Actor cu peste şapte decenii de activitate, regizor, profesor, membru de onoare al Academiei Române, fost director al Teatrului Naţional, Preşedinte de onoare pe viaţă al Institutului Internaţional de Teatru, onorat cu numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria vie a iubitorilor teatrului şi filmului românesc graţie personalităţii sale unice", se mai afirmă în mesajul transmis.

Patriarhia Române a adăugat faptul că se roagă pentru sufletul actorului – "În aceste momente grele pentru familie şi pentru toţi care l-au cunoscut şi l-au preţuit ca om şi artist, adresăm tuturor un cuvânt părintesc de mângâiere sufletească şi îi încredinţăm de întreaga noastră compasiune. Ne rugăm lui Dumnezeu să odihnească sufletul domnului Radu Beligan în Împărăţia Sa împreună cu drepţii, iar pe cei îndoliaţi şi îndureraţi să îi întărească întru nădejdea Învierii celei de obşte şi a iubirii milostive a Preasfintei Treimi" – şi transmite "părinteşti binecuvântări şi condoleanţe pentru familia îndoliată".