Evenimentul Zilei > Politica > Reacţia la cald a lui Sorin Grindeanu la protestele legate de graţiere şi codurile penale
Reacţia la cald a lui Sorin Grindeanu la protestele legate de graţiere şi codurile penale

Reacţia la cald a lui Sorin Grindeanu la protestele legate de graţiere şi codurile penale

Premierul Sorin Grindeanu spune că multe din opiniile care au reieşit din mitingurile legate de legislaţia penală "au avut distorsiuni".

Întrebat duminică, la Antena 3, cum se raportează la protestele din stradă la care participă peste 30.000 de oameni, Sorin Grindeanu a răspuns: "Eu am făcut o declaraţie legată de protestele de săptămâna trecută şi am spus că respect opiniile argumentate. E un drept legal să protestezi în România, atât timp cât faci lucrurile acestea în mod paşnic şi cât nu deranjezi pe alţii, pentru că dacă se depăşeşte această limită, intrăm într-o cu totul altă zonă. (…) E dreptul cetăţenilor să facă acest lucru, le respect această opinie. Ba mai mult decât atât, am văzut şi am urmărit cu atenţie în această perioadă opiniile care au reieşit din aceste mitinguri, multe dintre ele pot să le cataloghez că au avut poate distorsiuni, ca să nu spun altceva. De ce? Pentru că a contat sursa sau modul în care au fost prezentate". 

Potrivit premierului, libertatea de expresie trebuie să fie însoţită de "bun-simţ". "Eu cred în libertatea de expresie, dar această libertate de expresie (…) cred că trebuie să fie însoţită de bun-simţ. Nu cred (…) foarte mult în jigniri", a mai declarat Grindeanu.