Vineri, scoaterea posturilor trustului Intact din grila de satelit a societăţii de cablu RCS & RDS declanşa o adevărată furtună mediatică. Surse din interiorul trustului Intact susţin că totul a degenerat deoarece societatea de cablu a scos din grilă, Antena 1, Antena 2, Antena 3 şi Euforia, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită a somaţiei, 20 aprilie ora 20.00, şi au oprit difuzarea de la ora 0.00.
Ei spun că s-a luat această hotârâre chiar dacă pe 20 aprilie, la ora 11.00, părţile urmau să se întâlnească.
Vineri seară, în timpul meciului Steaua-FC Vaslui din Liga 1, Antena Group a postat un anunţ prin care RCS & RDS era acuzată de "rea credinţă". Mai mult, Intact îndemna consumatorii să migreze spre alte societăţi de cablu.
Sâmbătă a venit replica RCS & RDS. Compania a emis un comunicat de presa prin care explica de ce s-a hotârât scoatere Antena 1, Antena 2, Antena 3 si Euforia, din grila de satelit.
"Antena Group a somat RCS & RDS sa în­ceteze difuzarea prin satelit a canalelor «Antena», dacă nu achită o taxă anuală de peste şapte milioane de euro. Data limită pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Dacă după data şi ora menţionate, RCS & RDS ar fi continuat să retransmită canalele «Antenă», Antena Group ar fi apelat la «toate măsurile legale, inclusiv plângeri de natură penală»", se arată în comunicatul RCS & RDS.
Mai mult, reprezentanţii societăţii de cablu susţin că difuzarea în continuare a canalelor de la «Antenă» va fi posibilă doar cu majorarea abonamentelor. "Este pentru prima dată în ultimii opt ani când Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor". RCS&RDS susţine că vrea o soluţionare pe cale amiabila a diferendului.
Parteneri în 2008
În 2008, RCS&RDS şi Antena 1 au câştigat licitaţia privind drepturile TV de transmisie a meciurilor din Liga I la fotbal. Suma care urma să fie plătită împreună către LPF, în decurs de trei ani, a fost de 85 de milioane de euro. Trustul Intact a refuzat să-şi mai achite "partea", astfel că firma de cablu a susţinut singură contractul. Su­păraţi, RCS&RDS au scos postul GSP TV din grila de programe. La presiunile CNA-ului şi amenzi repetate, după mai multe luni de la scoaterea din grilă, GSP TV a revenit la RCS&RDS.

7 milioane de euro, taxă anuală, au fost ceruţi de Antena Group pentru a permite RCS&RDS retransmiterea canalelor

CITIȚI ȘI:

  • RCS&RDS cere public Antena Group acordul de retransmisie pentru Antena 1 şi Antena 3
  • RCS&RDS a scos din grilă Antena 1, Antena 3 și Euforia TV