Cifrele pe care bucureștenii nu le știu. Pericolul este uriaș: Totul s-a făcut pompieristic

Cifrele pe care bucureștenii nu le știu. Pericolul este uriaș: Totul s-a făcut pompieristicBlocuri în București. Sursă foto: Pixabay

Răzvan Munteanu, directorul executiv al Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a vorbit despre consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală, spunând că „realmente cade oraşul pe noi, a fost un domeniu extrem de subfinanţat”.

Răzvan Munteanu, avertisment cu privire la situația clădirilor din Capitală

Răzvan Munteanu a declarat în cadrul unei dezbateri publice la sediul GDS despre referendumul cu tema „Bucureştenii decid: 7 oraşe sau unul singur?”, că acest domeniu a fost neglijat până acum, deşi Bucureşti este un oraş cu risc seismic ridicat.

Mai mult, Răzvan Munteanu afirmă că „deşi Banca Mondială spune că peste 20.000 de clădiri sunt vulnerabile riscului seismic, avem date colectate doar pentru 2000 dintre ele şi acestea într-un mod eterogen, pompieristic, primul venit, primul servit”.

Cutremur, Moloz, Colaps, Dezastru, CasăRăzvan Munteanu, avertisment cu privire la situația călădirilor din Capitală. Sursa foto: Pixabay

Directorul AMCCRS a mai avertizat că nevoile sunt extrem de mari la nivel de Capitală, din acest motiv ar trebuie urgentate lucrările din domeniul consolidării, altfel, mai spune el, orașu va cădea pe oameni.

„Este clar că este nevoie de o abordare integrată, de o coordonare. Din 2022, am început să devenim eligibili în programele naţionale, dar nevoile sunt atât de mari la nivel de oraş, astfel încât trebuie să avem o coordonare şi o abordare integrată şi în acest domeniu al consolidării, pentru că realmente cade oraşul pe noi. Trebuie să conştientizăm cu toţii acest lucru”.

Cutremur, Moloz, Colaps, Dezastru, CasăRăzvan Munteanu, avertisment cu privire la situația călădirilor din Capitală. Sursa foto: Pixabay

Directorul AMCCRS: Acesta este un domeniu subfinanţat

Munteanu, directorul executiv al Administraţiei pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), a mai subliniat că atunci când se vorbeşte despre fonduri europene, se discută „la modul general”.

„Concret, consolidarea nu a fost finanţată prin programe operaţionale regionale. A fost prima oportunitate în anul 2022, când la nivel naţional s-au alocat 300 de milioane de euro, Primăria municipiului Bucureşti, prin administraţia de consolidări, contractând 60 de milioane de euro. Acesta este un domeniu subfinanţat”, a mai spus Răzvan Munteanu.