Editura Evenimentul si Capital

Ne-am RĂZBUNAT pe TRAIAN, după aproape DOUĂ MILENII! Italia se REVOLTĂ. Oră OBLIGATORIE de LIMBA ROMÂNĂ pentru italieni

Autor: | | 5 Comentarii | 32479 Vizualizari

O instituție de învățământ din Italia a introdus cursuri obligatorii de Limba Română, fapt ce a stârnit vii controverse, inclusiv la nivel politic.

"L’Istituto comprensivo Corrado Melone” din Ladispoli a nimerit în mijlocul unei furtuni. La acest institut vor fi cursuri obligatorii de limba română. Criticile din partea părinţilor pentru obligativitate, au inflamat reţelele sociale, comunitatea, chiar şi clasa politică italiană a reacţionat foarte dur la iniţiativa conducerii şcolii.

''Cine şi-a înscris proprii copii să frecventeze Corrado Melone, ştie foarte bine că şcoala noastră are ca scop fundamental acela de a genera pacea, fraternitatea şi iubirea, dar acestea pot lua naştere şi să evolueze doar dacă există cunoaştere reciprocă'', a evidenţiat directorul de studii, Riccardo Agresti.

Iar Casa Pound (Partid de inspiraţie neo-fascistă. Numele este luat de la poetul Ezra Pound) a pornit imediat la atac. ''Domnule director, dumneavoastră. conduceţi o şcoală publică, nu o asociaţie ideologică sau ceva din această categorie. Nu sunteţi dvs. cel care să direcţioneze politici sociale sau de pseudo-integrare. Şi apoi, fiţi atent: graţie politicilor scelerate contemporane, copiii noştri, în Ladispoli, limba română o aud toată ziua pe stradă, lăsaţi-i ca cel puţin la şcoală să studieze italiana!'', a comentat dur Francesco Rossetti, şef al Casa Pound Italia din Ladispoli.

Şcoala este frecventată de 1.230 de copii între 3 şi 10 ani. Toţi au ca materie obligatorie, un curs de ''Limba, cultura şi civilizaţia română'', O ORĂ pe săptămână. Şi mai este prevăzută încă o oră - facultativă - în orar extraşcolar. Proiectul este finanţat de Guvernul României şi obiectivul este o mai bună integrare şi înţelegere reciprocă între italieni şi migranţii de origine română.

În acelaşi timp, mulţi părinţi nu apreciază iniţiativa. ''Ar face mai bine să studieze intensiv engleza şi să nu ocupe spaţiul de învăţătură în detrimentul unor materii mai importante. Imigranţii sunt cei care trebuie să înveţe limba noastră, nu viceversa''.

În afara Casei Pound, iată că sare şi Lega Nord: ''Se vede că am înnebunit", titrează Il Tempo. "În loc să-i învăţăm pe imigranţi în şcolile noastre istoria, cultura şi legile ţării noastre, copiii noştri sunt obligaţi să înveţe limbile şi culturile acelora care sosesc pe pământul nostru''. declară în Camera deputaţilor, şeful grupului Lega Nord, Massimiliano Fedriga.

Presedintele Klaus Iohannis, atacat EXTREM de dur: Se comporta ca un COPIL

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI