Prăbuşirea liderului M5S numit şi “Trădătorul”

Depăşirea acestuia în clasamentul partidelor de către Fratelli d’Italia al Georgiei Meloni, victoria istorică a Donatellei Tesei ca guvernator al provinciei Umbria, succesul deja aşteptat al lui Matteo Salvini şi al Lega, iată ingredientele zilei de ieri de la alegerile regionale.

Participarea la vot a fost de 65%, o cifră incredibilă, dar aşteptată, ca răspuns al populaţiei la alianţa de stânga, PD-M5S.

În final avem aşa:  Salvini se află la 37,5%, Fratelli d’Italia atinge 10,5%, iar Forza Italia a lui Silvio Berlusconi se situează la 5,1%.

Privind spre stânga politică, cea a coaliţiei aflată la guvernare, în urma unui puci odios, observăm ca PD plăteşte pentru scandalurile ce au plutit deasupra guvernatoarei sale, Catiuscia Marini şi se opreşte la 19,8%,cu 5 procente mai puţin decât a obţinut la alegerile pentru Parlamentul european şi aproape la jumătate din câte procente obţinuse în 2015 (36%), titrează liberoquotidiano.

M5S al lui Di Maio se prăbuşeşte la 8,5%, când în 2018 la alegerile generale obţinuse 27%! Vin vremuri noi în Peninsula italică după cum arată noile rezultate pentru alegerile regionale, unde Salvini conduce detaşat.